Με αφορμή τον ένα χρόνο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος η ΝΟΔΕ Ηράκλειου πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στα γραφεία της. Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε πλήθος μελών του κόμματος, ενώ στελέχη του κόμματος πέρα από απολογισμό των δράσεων του περασμένου χρόνου, απηύθυναν μήνυμα ενότητας κι έκαναν κάλεσμα στην κοινωνία του Ηρακλείου. 

Βασικοί ομιλητές ήταν ο Αν. Πρόεδρος και Διευθυντής της ΝΟΔΕ κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας και Υπεύθυνος Οικονομικού κ. Λευτέρης Ζερβός, ο Γραμματέας και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού κ. Κώστας Χατζημηνάς, η Αν. Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος κ. Ελένη Κιτσάκη, ο Υπεύθυνος Οργάνωσης και Ταμίας της ΝΟΔΕ κ. Βασίλης Βαρούχας και η Υπεύθυνη ΟΝΝΕΔ για την Περιφέρεια Κρήτης κ. Μάνια Οικονομάκη. Ειδικότερα:

Ο κ. Βαγγέλης Καρκανάκης επεσήμανε: «Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη αποτελεί ένα σημείο καμπής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ξαναέδωσε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην παράταξη της ΝΔ, ενώ παράλληλα φέρνει μια νέα προοπτική και μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης στον Ελληνικό λαό. Στον ένα αυτό χρόνο, η ΝΔ προχώρησε πολλά βήματα μπροστά: – Διασφαλίστηκε η ενότητα της παράταξης και προωθήθηκε η ανανέωση και η αξιολόγηση. – Στο συνέδριο υιοθετήθηκαν μια σειρά από αλλαγές που εκσυγχρονίζουν το κόμμα, όπως η θητεία προέδρου, η υποχρέωση του κόμματος για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, το ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων, ενίσχυση του ρόλου των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων.  

Η «Συμφωνία Αλήθειας» αποτελεί το πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ και περιλαμβάνει τις πρώτες 25 θέσεις του Κόμματος. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι σχεδόν έτοιμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που φέρνει μια εναλλακτική πρόταση στον Ελληνικό λαό. Βάζει τέλος στις πολιτικές της υπερφορολόγησης, στις πολιτικές που έχουν προκαλέσει τη μαζική κατάθλιψη και την Εθνική απογοήτευση στη χώρα μας». 

Ο κ. Λευτέρης Ζερβός τόνισε: «Τον τελευταίο χρόνο που μας πέρασε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι του κόμματος αναπτύχθηκαν πολλές σημαντικές δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρω: α) το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, με το οποίο προχωρά η στελεχιακή προετοιμασία του κόμματος κάνοντας πράξη την ανανέωση και το άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία με ανοιχτό και διάφανο τρόπο. β) «Συμμετέχω» στη Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του διαλόγου της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία και της συμμετοχής όχι μόνο των μελών, αλλά όλων των ενεργών πολιτών. Η εν λόγω δράση προσέλκυσε περίπου 4.500 πρόσωπα, τα οποία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας. ε) Ενεργοποίηση όλων των τομέων κοινοβουλευτικού έργου ώστε να ασκείται αποτελεσματική αντιπολίτευση και να κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις. στ) Ενεργοποίηση των Γραμματειών της ΝΔ και συνεχή επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα του τόπου μας αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων και διαμορφώνοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. ζ) Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την κατάρτιση και τον υψηλό βαθμό εξειδίκευσης που θα πρέπει να κατέχει το έμψυχο δυναμικό του Κόμματος σε κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας».

Ο κ. Βασίλης Βαρούχας πρόσθεσε ότι: «γίνεται μια σημαντική προσπάθεια εξυγίανσης στα οικονομικά του κόμματος και ήδη η προσπάθεια αυτή έχει αποφέρει καρπούς,  καθώς έχουμε καταφέρει να μειώσουμε κατά 60% τα λειτουργικά μας κόστη. Μετακομίσαμε σε πολύ πιο οικονομικά γραφεία, ενώ το σύνολο σχεδόν της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών της παράταξης. 
Στην προσπάθεια αυτή κομβικής σημασίας θεωρείται η «κάρτα μέλους» της ΝΔ.  κάθε παλαιό και νέο μέλος μας πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει μέρος αυτής της προσπάθειας  μέσω της οποίας  εκτιμάται ότι θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών αναγκών του κόμματος.

Για τους πολίτες που θέλουν να εξασφαλίσουν μια πιο ενεργή συμμετοχή τους στην ΝΔ να πούμε ότι η κάρτα μέλους μπορεί  να αποκτηθεί μέσω αίτησης στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα στην διεύθυνση www.my.nd.gr. Επίσης για τα μέλη μας στο Ηράκλειο μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. στην Αρχιεπ. Μακαρίου 38 ή και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο τηλ. 2811 810.280  καθημερινά 6-9 το απόγευμα και να υποβάλουμε μαζί την αίτησή τους».

Η κ. Ελένη Κιτσάκη ανέφερε ότι: «Στα πλαίσια των δράσεων της η ΝΔ με την δράση της “Κανένας στο περιθώριο” καταγράψαμε και επισκεφθήκαμε ΜΚΟ και συλλόγους που βασίζονται  στους εθελοντές, προκειμένου να προβάλλει το έργο τους. Μερικές από τις δράσεις σε τοπικό επίπεδο ήταν  η επίσκεψη μας στην Ηλιαχτίδα στο σπίτι της κακοποιημένης γυναίκα πραγματοποιήσαμε  εκδήλωση για τα παιδιά της “Ροδαυγής”  και τώρα με την δράση μας Υγεία-Προνοιακές παρεμβάσεις συλλέγουμε φάρμακα προκειμένου να δοθούν σε ευπαθείς ομάδες. Γι αυτό λοιπόν όσα φάρμακα δεν χρειαζόμαστε και φυσικά δεν έχουν λήξει τα φέρνουμε στα γραφεία της ΝΔ στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38». 

Ο κ. Κώστας Χατζημηνάς τόνισε ότι: «Συνεχίζουμε μπροστά! Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει ένα περιβάλλον αυξημένης δυσπιστίας και μεγάλης απαισιοδοξίας των πολιτών, που έχει μεγαλώσει από την απογοήτευση από τα ψέματα της Κυβέρνησης. Η ΝΔ θα συνεχίσει την προσπάθειά της να γίνει ακόμα πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ανανεωμένη, πιο αξιόπιστη για να μπορέσει να βάλει τη χώρα σε ένα σωστό δρόμο και να φέρει ξανά αισιοδοξία στη χώρα».

Τέλος, η κ. Μάνια Οικονομάκη τόνισε «Η προσπάθεια για πολιτική αλλαγή στη χώρα, με τη διαδικασία ανανέωσης της ΝΔ, συνδέεται άρρηκτα και με την επανίδρυση της οργάνωσης νέων της ΝΔ. Βασικός στόχος του προέδρου της ΝΔ αλλά και όλων των στελεχών είναι μέσω της επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε  στη νεολαία το πολιτικό μας  πρόγραμμα.

 Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τον Οκτώβριο που μας πέρασε, διέθετε εντυπωσιακά αριθμητικά αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πάνω από  32.000 μέλη που ενεγράφησαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  στην ΟΝΝΕΔ, με το 56%,- δηλαδή πάνω από το μισό – να είναι κάτω των 23 ετών και με το ένα στα τρία μέλη της Οργάνωσης να συμμετέχει για πρώτη φορά σε κομματική νεολαία και ανάλογες διαδικασίες. Το ίδιο το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μάλιστα ενέκρινε ειδική γραμματεία για την επιμόρφωση των στελεχών της Οργάνωσης ως προθάλαμο για το μητρώο πολιτικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook