Aύξηση 41% εμφανίζουν οι προκρατήσεις για την Ελλάδα στη Γερμανία, στο δίκτυο της TUI, σύμφωνα με δήλωση του «αφεντικού» της εταιρίας Sebastian Ebel. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας Sebastian Ebel, η Ελλάδα εμφανίζει την μεγαλύτερη αύξηση στις προκρατήσεις, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία, με διψήφιο ποσοστό αυξήσεων, ενώ σταδιακά επανακάμπτει και το ενδιαφέρον για την Αίγυπτο, που εμφανίζει ελαφρά διψήφιο ποσοστό αύξησης των προκρατήσεων. Στην Ιταλία μάλιστα η TUI προσέθεσε στο πρόγραμμά της 1.000 ξενοδοχεία.

Ακόμη ισχυρή ζήτηση εμφανίζουν και οι διακοπές στη Γερμανία σε κατοικίες, όπου η TUIvillas.com σημείωσε αύξηση κρατήσεων 5%, με ιδιαίτερα δημοφιλή να είναι τα σπίτια διακοπών στη Βαλτική Θάλασσα. Για τη θερινή περίοδο 2017 η TUI προσφέρει μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για την Ελλάδα στους τουρίστες. Πολύ δημοφιλείς προορισμοί είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως, όπου τα προγράμματα του γερμανικού κολοσσού έχουν αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με το 2016. Επιπλέον, μπήκαν νέα δρομολόγια προς Κω από Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και η Βασιλείας ξεκίνησε και από το Βερολίνο (Schönefeld) προς Κρήτη και Ρόδο. Μακρινοί προορισμοί Με αύξηση 25% στις κρατήσεις για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, ο κ. Ebel εκτιμά ότι στα επόμενα χρόνια ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί θα επιλέγουν αυτούς τους προορισμούς.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ, το Μεξικό, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, ο Μαυρίκιος, οι Σεϋχέλλες και η Δομινικανή Δημοκρατία, παρουσιάζουν μεγάλες αυξήσεις, ενώ στην Ασία  η Ινδονησία είναι ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός. Στην εξέλιξη αυτή έχει βοηθήσει σημαντικά και η μείωση του κόστους εισιτηρίων. Το Μεξικό εμφανίζει την μεγαλύτερη αύξηση προκρατήσεων με 71% (!!!).

Διαβαστε περισσότερα στο Money-tourism

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook