Ανακοίνωση για την επίθεση επιχειρηματία σε συνδικαλίστρια του Εργατικού Κέντρου μέσα στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας εξέδωσε η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου:

“Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ) Ηρακλείου Κρήτης καταγγέλλει και καταδικάζει  την άνανδρη επίθεση σε εργαζομένη συνδικαλίστρια, στα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας , όπου  παρέστη σε τριμερή συνάντηση  για εκπροσώπηση (εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου της) εργαζομένων που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους.

Τέτοιες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτές από τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες που βιώνουν και οι ίδιοι τις συνέπειες των εξοντωτικών αντιλαϊκών πολιτικών ΕΕ και Κυβερνήσεων, πολιτικών που οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση και τους ίδιους και τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς το χθεσινό συμβάν, χειροδικίας εργοδότη σε υπάλληλο, δεν είναι το μόνο που έχει καταγραφεί  στα εργασιακά χρονικά των τελευταίων χρόνων της κρίσης.

Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών  της εργασιακής ζούγκλας, της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, των συμβάσεων με δοκιμή, την ευέλικτη εργασία , απλήρωτη εργασία, εργασία χωρίς δικαιώματα, απολύσεις, απειλές, τρομοκρατία κλπ.  Είναι  οι συνθήκες «γαλέρας» που εξασφαλίζει η κυβέρνηση με την πολιτική της για να δρα ασύδοτα η μεγαλοεργοδοσία.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στην καταδίκη τέτοιων φαινομένων και ενεργειών από τους συνδικαλιστικούς φορείς των επαγγελματιών στην πολη  μας, στην κοινή δράση με τους εργαζόμενους ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση να υλοποιεί , ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων από όπου και αν προέρχονται, κοινός «εχθρός» είναι τα μονοπώλια και οι πολιτικές που τα υπηρετούν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook