Με..."δόξα και τιμή" πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή όπως είχε προγραμματιστεί άλλωστε ο διαγωνισμός για την ενοικίαση 184 στρεμμάτων του αεροδρομίου του Μάλεμε.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, "στις 29 Ιουλίου κατατέθηκαν οι προσφορές στην ανάλογη υπηρεσία της 115 Μ.Π και αποστολή των προσφορών, στο τμήμα οικονομικού του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας.'

Πλέον οι πιέσεις της δημοτικής αρχής του Πλατανιά θα μεταφερθούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και στο τμήμα που διεξάγει το διαγωνισμό,  προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην ανοίξουν οι προσφορές.

Κάτι ανάλογο σημειώνει ο κ. Μαλανδράκης είχε γίνει και την προηγούμενη φορά όταν επίσης είχε κατατεθεί προσφορά, αλλά είχε ανασταλεί η όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί τρείς προσφορές για το αεροδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ δεν έχει υπάρξει καμιά μέχρι σήμερα ανταπόκριση στις οχλήσεις του Δήμου Πλατανιά για το όλο θέμα, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή των Βουλευτών του νομού.

Σημειώνεται δε, ότι ο διαγωνισμός αφορά "στην εκμίσθωση προς καλλιέργεια εκατόν ογδόντα τεσσάρων (184) στρεμμάτων από τους ελεύθερους χώρους του α/δ Μάλεμε, για χρονικό διάστημα από 01.09.2011 μέχρι 31.08.2015, που θα μπορεί να παραταθεί για ένα ακόμη χρόνο μετά από αίτηση του μισθωτή και έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου ΜΤΑ."

Υπενθυμίζεται οτι στις προθέσεις του δήμου Πλατανιά, εάν ο χώρος παραχωρείτο στην Τ.Α. ήταν η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων ψυχαγωγίας και ανοιχτού χώρου εκδηλώσεων, για την χρήση τμήματος του Παλιού Αεροδρομίου, ενώ ειδικό βάρος δίνονταν  στην ανέγερση ενός Υπαίθριου Πολεμικού Μουσείου Αεροπορίας σε τμήμα του Αεροδρομίου του Μάλεμε.