Συχνά λένε ότι αν θες να ξεχωρίσεις και να φτάσεις ψηλά, δεν πρέπει να κοιτάζεις το παρελθόν, αλλά μόνο το μέλλον. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα…

Από τα μακρινά Σφακιά και με παρακαταθήκη τις συνταγές της γιαγιάς Άννας, ο Φούρνος ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, ξεκίνησε τη λειτουργία του με σκοπό να ταξιδέψει την παράδοση του τόπου, σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο.

Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι κάλο, κάντο με τα χεράκια σου…”, έλεγε η γιαγιά Άννα και πάνω σ’ αυτή τη φράση στηρίζεται και όλη η φιλοσοφία της επιχείρησης. Χρησιμοποιώντας αγνές-επιλεγμένες πρώτες ύλες και πάντα με μεράκι, παρασκευάζουν χειροποίητα, παραδοσιακά και χωρίς συντηρητικά, κουλουράκια και παξιμάδια.

Στις μέρες μας όπου πλέον οι γνήσιες γεύσεις έχουν χαθεί, στο φούρνο ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, επιδιώκουν να δημιουργούν συνεχώς… αληθινές… ατόφιες Σφακιανές γεύσεις…

Παράδοση και ποιότητα σ’ ένα μικρό σακουλάκι…

Το να φτιάξεις ποιοτικά, γευστικά και ταυτόχρονα υγιεινά προϊόντα, είναι ένας δύσκολος συνδυασμός. Στον φούρνο ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ όμως, ξέρουν από πού να ξεκινήσουν…

Οι παραδοσιακές συνταγές σίγουρα είναι το Α και το Ω, όπως επίσης και τα μικρά μυστικά που πάντα τις συνοδεύουν. Όσο και αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να μάθουμε κάποιο από αυτά, αλλά δοκιμάζοντας τα προϊόντα τους, σίγουρα καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Τίποτα όμως δεν γίνεται, αν δεν χρησιμοποιηθούν οι κορυφαίες πρώτες ύλες. Όλα τα υλικά είναι αυστηρώς επιλεγμένα και πάντα άριστης ποιότητας. Και εδώ είναι που καινοτομούν…

Αφουγκραζόμενοι τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, στον φούρνο ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ χρησιμοποιούν μόνο τα καλύτερα και πιο υγιεινά άλευρα, όπως για παράδειγμα το αλεύρι φαγοπύρου, το οποίο δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, την τιμητική του έχει και το αλεύρι βρώμης, το οποίο διακρίνεται για την υψηλή διατροφική του αξία (έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και επιπρόσθετα γιατί περιέχει β-γλυκάνες, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα). Σε πολλά προϊόντα επίσης, χρησιμοποιείται το αλεύρι ντίνκελ, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ και το χαρουπάλευρο κερδίζει συνεχώς έδαφος χάρη στις πλούσιες αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και την υψηλή θρεπτική αξία.

 

Έχουν φροντίσει ακόμα και για τα άτομα με προβλήματα υγείας, δημιουργώντας κωδικούς προϊόντων με σιρόπι αγαύης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν από ζάχαρο!

Φυσικά, η παραγωγή όλων των προϊόντων γίνεται με βάση τα κορυφαία πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας ISO και HACCP, ενώ για τους κωδικούς των βιολογικών, υπάρχει επιπλέον πιστοποίηση από τον αρμόδιο οργανισμό ελέγχου ΔΗΩ.

Ωραία στο μάτι αλλά και στη γεύση

Στην πρώτη ματιά, τα προϊόντα ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, σε προδιαθέτουν ευχάριστα με τις όμορφες και μοντέρνες συσκευασίες τους, που ακολουθούν τα σύγχρονα σχεδιαστικά πρότυπα. Προσεγμένες όπως και το περιεχόμενο τους…

Ανοίγοντας όμως το σακουλάκι, αυτό που σε κερδίζει πραγματικά, είναι τα αρώματα και η έντονη γεύση. Αντιλαμβάνεσαι ότι δοκιμάζεις αυτό που αναγράφει η συσκευασία…

Τα προϊόντα ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα κωδικών που καλύπτει όλες τις γευστικές προτιμήσεις, αλλά και συνήθειες.

Είτε ως σνακ, είτε ως κολατσιό, είτε ως μέρος του γεύματος μας, εδώ θα βρείτε αγαπημένες γεύσεις για όλες τις ώρες της ημέρας. Δοκιμάστε σφακιανή μπουκιά σε διάφορες εκδοχές (προτείνουμε τους εξαιρετικούς συνδυασμούς κανέλα και κρασί, πορτοκάλι και κανέλα, χαρούπι και φουντούκι), αλλά και μπουκιές αλμυρές (κρίθινη, σουσαμιού, σκόρδου, κατσουνάκι γραβιέρας, φρύγανο λαδιού με ρίγανη). Επίσης θα βρείτε σφακιανά κριτσίνια, καθώς και τους δημοφιλείς κωδικούς σφακιανό βουργιάλι, για τον καλύτερο ντάκο που έχετε γευτεί!

Πέρα από τις παραδοσιακές γεύσεις που όλοι αγαπάμε, τις εντυπώσεις τραβούν και οι πολλοί κωδικοί βιολογικών. Στον Φούρνο ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ άλλωστε, «bioφουρνίζουν» με άποψη!

Γλυκές και αλμυρές γεύσεις, για όλες τις προτιμήσεις αλλά και για κάθε γευστική περίσταση. Παξιμάδι από διάφορους τύπους αλευριού (δίκοκο σιτάρι, κριθάρι, βρώμης, χαρουπιού) αλλά και παξιμαδάκια-σνακ σε πολλές εκδοχές (μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το κριτσίνι φαγοπυράκι φυσικά). Και η γκάμα συμπληρώνεται με τα κουλουράκια-γλυκές μπουκιές, με τις γεύσεις πορτοκάλι με dinkel, χαρουπάκι με φιστίκι – σταφίδες και χαρουπένια με πετιμέζι, να τραβούν την προσοχή.

Γευστικό ταξίδι από τα Σφακιά σε όλη την Ελλάδα

Τα Σφακιά ήταν η αφετηρία! Η αφετηρία για ένα γευστικό ταξίδι που απλώθηκε αρχικά στην Κρήτη και τώρα σιγά-σιγά, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ήδη τα προϊόντα του Φούρνου ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, θα τα βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και έπεται συνέχεια…

Η Κύπρος έχει κάνει την αρχή (σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, όπως επίσης και στη μεγαλύτερη αλυσίδα super market) και το ταξίδι συνεχίζετε!

ΦΟΥΡΝΟΣ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ
Χώρα Σφακίων, Χανία Κρήτης
Τηλ.: 28250 91270
email: [email protected]

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook