Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί με παιανισμούς και διθυράμβους και ακουγόταν πάρα πολύ φιλόδοξο: κανένα σημείο στον πλανήτη χωρίς ίντερνετ. Η Google είχε ονομάσει το πρόγραμμα αυτό Titan και μάλιστα είχε εξαγοράσει ολόκληρη εταιρεία για να το υλοποιήσει.

Όμως, μόλις 3 χρόνια μετά, ο κολοσσός του διαδικτύου ανακοίνωσε κι επίσημα τον τερματισμό του προγράμματος.

Το Titan περιελάμβανε drones για την παροχή Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν σχεδιαστεί με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες Ίντερνετ σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, συμπληρώνοντας το πρόγραμμα Loon της εταιρείας -μια παρόμοια πρωτοβουλία με αερόστατα.

Τα drones θα κινούνταν με ηλιακή ενέργεια.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τα ηλιακά ιπτάμενα οχήματα της Google αντιμετώπιζαν σοβαρές τεχνικές δυσκολίες και προκλήσεις στη χρηματοδότηση.

Την Τετάρτη, το blog 9to5 της Google αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα Titan είχε στην ουσία τερματιστεί από τις αρχές του 2016.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η X, το τμήμα της Google υπεύθυνο για το Titan, επιβεβαίωσε την είδηση.

«Το Titan ήρθε στο X στα τέλη του 2015. Σταματήσαμε την εξερεύνηση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μεγάλου υψόμετρου για πρόσβαση στο Ίντερνετ λίγο αργότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Συγκριτικά, σε αυτό το σημείο τα οικονομικά και το εφικτό πρόγραμμα Loon παρουσιάζουν ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο τρόπο για να παράσχουμε Ίντερνετ στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου».

Η Google εξαγόρασε την Titan Aerospace to 2014, στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί το Facebook που είχε βάλει στόχο ένα παρόμοιο εγχείρημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook