Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο κ. Αρναουτάκης προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή από τα Χανιά, όπου βρέθηκε προχθές Κυριακή, οπότε και υπεγράφη σύμβαση για τα οδικά έργα στην περιοχή του δήμου Πλατανιά.

Ο κ. Αρναουτάκης, αφού υπογράμμισε τη σημασία της μελέτης για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη, αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά έργων τα οποία μπορούν, όπως επισήμανε, να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. «Μέσα στο Σεπτέμβρη θα έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη για την οδική ασφάλεια σε όλη την Κρήτη με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ στις μελέτες. Είναι ένα έργο για την οδική ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου της Κρήτης που μπορεί να ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα στο χρόνο», είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης. Η μελέτη αυτή, όπως επισημάνθηκε, θα συμβάλει θετικά στην ανάπλαση του πολύπαθου οδικού δικτύου, προσφέροντας παράλληλα μια ανάσα ανακούφισης και ασφάλειας στους οδηγούς.

Έργα στα Χανιά

Όσον αφορά στα έργα που θα γίνουν στα Χανιά, όπως τονίστηκε, η ανάπλαση της παλιάς εθνικής οδού στο ύψος του Γερανίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφτηκε από το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το έργο προβλέπει ότι σε μια έκταση 2 χιλιομέτρων θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, θα τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός, ενώ προβλέπεται επίσης και δενδροφύτευση. Αναφερόμενος στο έργο αυτό, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως «πρόκειται για ένα έργο που αφορά στην ανάπλαση της ενδοχώρας και αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Σκοπός μας είναι η αναβάθμιση των οικισμών και η ολοκληρωμένη αισθητική παρέμβαση στο δομικό περιβάλλον της Κρήτης».

Τροχάδην για το ΕΣΠΑ

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Σήφης Βαλυράκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη. «Θα πρέπει να τρέξουμε ως νομός Χανίων ώστε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να απορροφήσουμε κεφάλαια του ΕΣΠΑ, γιατί εκεί υστερούμε σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης. Με όλες μας τις δυνάμεις θα παλέψουμε για την πάταξη της γραφειοκρατίας, για να ολοκληρώσουμε τις μελέτες που καθυστερούν και να δώσουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας», είπε ο κ. Βαλυράκης.

Από την πλευρά της η κ. Ευαγγελία Κουρουπάκη ανάφερε ότι «είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για το δήμο Πλατανιά το γεγονός ότι καλωσορίσαμε τον κ. Αρναουτάκη, ο οποίος μας ανακοίνωσε την ανάπλαση της παλιάς εθνικής οδού στο Γεράνι στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ανάπλαση παλιάς εθνικής

«Συζητάμε με τον περιφερειάρχη την έγκριση της Περιφέρειας για το υπόλοιπο τμήμα του Πλατανιά μέχρι και το Μάλεμε, ώστε να έχουμε μια συνολική ανάπλαση της παλιάς εθνικής, και εμείς αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να κάνουμε μελέτες για το τμήμα από το Κολυμπάρι μέχρι το Ταυρωνίτη», τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook