Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρεμλίνο τις τελευταίες ώρες, καθώς η Πολωνία «υποδέχθηκε» περίπου 3.500 Αμερικανούς στρατιώτες, στο πλαίσιο της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, γεγονός που στη Μόσχα ερμηνεύεται ως μία ακόμη εχθρική ενέργεια εναντίον τους.

Οι Πολωνοί όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τις αντιδράσεις της Ρωσίας, αλλά οργάνωσαν μία μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή και των πολιτών, οι οποίοι μαγείρεψαν και έκαναν… πικνίκ με τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, οι 3.500 Αμερικανοί στρατιώτες ταξίδεψαν στην Πολωνία με στόχο να εκπαιδεύσουν τον στρατό της χώρας και να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό, πάντα στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρουσίας της Συμμαχίας στην περιοχή.

Η βάση που έχει ήδη στηθεί, θα βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τις αντίστοιχες μονάδες σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπεάτα Σίντλο, καλοσώρισε τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ζαγκάν, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. «Ελπίζω να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας«, δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα μας αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ασφάλειά μας», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει τις κινήσεις αυτές «απειλή» για την ασφάλεια της χώρας και έχει αντιδράσει σε κορυφαίο επίπεδο. Στρατιωτικά, έχει μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις στα ευρωπαϊκά της σύνορα και έχει δηλώσει ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή δεχθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook