Σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να… στραβώνει στο ξεκίνημα του με τον Ολυμπιακό να προηγείται γρήγορα με 0-2 στο 12’ ο Πλατανιάς έδειξε αντίδραση και υποχρέωσε τους πρωταθλητές στην πρώτη τους απώλεια μετά τις 27 Νοεμβρίου (2-2)!

Με το… τυχερό γκολ του Ιντέγε στο 4’ έγινε το 0-1 και στο 12’ από ωραία ομαδική συνεργασία και ασίστ του Ντε Λα Μπέγια ο Νιγηριανός επιθετικός έκανε το 0-2 με το 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Δευτερόλεπτα πριν είχε απειλήσει για πρώτη φορά ο Πλατανιάς με τον Κάργα.

Στο 36’ ο Γιακουμάκης πιστοποίησε την εξαιρετική σεζόν που διανύει, εκθέτοντας τον Βιάνα. Ο 22χρονος επιθετικός από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Στάθη έβαλε στην πλάτη του τον Βραζιλιάνο αμυντικό και τον απέφυγε πλασάροντας σωστά για το 1-2. Η συνέχεια δόθηκε στο 39’, ο Μανούσος πάσαρε κάθετα στον Γιακουμάκη που ανατράπηκε από το Λεάλι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος, σημειώνοντας κι αυτός –όπως κι ο Γιακουμάκης- το 5ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς είχε πολύ καλή στιγμή για την ολική ανατροπή στο 53’ με τον Μανούσο, ενώ η πρώτη φορά που απειλήθηκε η εστία του Σωτηρίου ήταν με το σουτ του Μανθάτη στο δοκάρι.

Στο 72’ ο Γιακουμάκης εξέθεσε ξανά τον Βιάνα αλλά έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-2 και στις καθυστερήσεις ο Ιντέγε δεν κατάφερε να σκοράρει.

Για δύο περιπτώσεις πέναλτι διαμαρτυρήθηκε στον Φουκάκη ο Πλατανιάς στο 6’ σε μονομαχία του Βιάνα με τον Γιακουμάκη και στο 29’ σε φάση με τους Βάντερσον και Μανθάτη. Από την άλλη διαμαρτυρίες υπήρξαν για… γκρέμισμα του Ντε Λα Μπέγα στο 76’.

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας)-Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
4ος διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Κίτρινες κάρτες: Λεάλι (39’), Φιγκέιρας (45+2’), Μανούσος (45+2’), Ρέτσος (64’), Πριντέτα (75’), Σίγκνεβιτς (88’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας, Μπανανά, Πριντέτα, Βάντερσον, Μουνάφο, Ντεβέσα (68’ Γιορέντε), Μενδρινός (74’ Μαραγκός), Μανούσος (85’ Σίγκνεβιτς(, Γιακουμάκης.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (80’ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Μανθάτης (71’ Καρντόσο), Μάριν (62’ Ανδρούτσος), Ιντέγε

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook