Παρά τους κραυγαλέους τίτλους και τις ανάλογες περιγραφές κάποιων ΜΜΕ, ο τουρισμός κρουαζιέρας – τουλάχιστον στην Κρήτη – δεν έχει, ακόμη, δεχθεί καίριο πλήγμα, όπως έγινε στην περίπτωση του λιμανιού του Πειραιά.

Και αυτό γιατί τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά, βρέθηκαν από την πρώτη ημέρα στο στόχαστρο των αυτοκινητιστών, ενώ στην Κρήτη, εκτός από τις δύο φορές που πήγαν οι ταξιτζήδες του Ηρακλείου στο λιμάνι, δεν υπήρξαν άλλα – άμεσα – προβλήματα, αφού οι συνάδελφοί τους στο λιμάνι της Σούδας τήρησαν τελείως διαφορετική στάση.

Πάντως οι τελευταίες κινήσεις των αυτοκινητιστών και στο Ηράκλειο, δείχνουν αλλαγή ρότας κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία πως ο τουρισμός κορυαζιέρας στο νησί θα βγεί σχετικά αλώβητος από αυτή την κρίση.

Άλλωστε όπως είπε στο Flashnews.gr ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ.Ιωάννης Μπράς «εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν ξέρω τι θα γίνει».

Όπως επεσήμανε,μπορεί με απόφαση της εταιρείας των κρουαζιερόπλοιων να ματαιώθηκαν δύο φορές προγραμματισμένες εκδρομές λόγω των κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων, αλλά τα παράπονα από τους επιβάτες ήταν πολλά.

«Εάν και εσείς συμμετείχατε σε μιαν κρουαζιέρα και περιμένατε πως και πώς να κατεβείτε σε ένα λιμάνι για να επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους και σας έλεγαν πως αυτό δεν γίνεται, δεν θα είσαστε δυσαρεστημένος και παραπονούμενος;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ.Μπράς.

Όμως εκτός των εκδρομών, η απεργία των αυτοκινητιστών προκαλεί και άλλα προβλήματα – σε μικρότερο ίσως βαθμό – στους επιβαίνοντες στα κρουαζιερόπλοια.

Αυτά τα προβλήματα φαίνονται κυρίως στα Χανιά, όπου οι ταξιτζήδες δεν έκαναν κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Σούδας κατά την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων, αλλά «έλαμψαν για της απουσίας» τους.

«Οι εκδρομές με τα πούλμαν και η μεταφορά με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ γίνεται κανονικά» δήλωσε στο Flashnews.gr η υπεύθυνη τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων κα Μαρία Κοκκινάκη, συμπληρώνοντας όμως ότι :

«Υπάρχει πρόβλημα με τους επισκέπτες που μόλις κατεβαίνουν από το πλοίο πηγαίνουν στο κιόσκι τουριστικών πληροφοριών και ρωτούν για κοντινές παραλίες στην πόλη των Χανίων. Όταν όμως τους λέμε για Αγ.Αποστόλους, Καλαμάκι, Αγ.Μαρίνα, ή για τις παραλίες του Ακρωτηρίου, ρωτούν για το πώς θα πάνε εκεί και σίγουρα δυσαρεστούνται όταν ακούν ότι θα πρέπει να πάρουν δύο λεωφορεία».

Και αυτό φυσικά γιατί είναι γνωστό ότι οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια έχουν λίγες ώρες στην διάθεσή τους.

Η Κρήτη σε έκθεση κρουαζιέρας

Στο μεταξύ , χθες στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (λόγω της κατάληψης του κτιρίου της Περιφέρειας) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την κοινή εμφάνιση της Κρήτης στην Έκθεση Κρουαζιέρας του Αμβούργου, τον Σεπτέμβριο.

Στην διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε – για πρώτη φορά – να υπάρχει ενιαίο περίπτερο από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και τα Νομαρχιακά Λιμενικά Ταμεία Χανίων και Λασιθίου.

Ως μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που χαράζει έναν νέο δρόμο για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας σε ολόκληρη την Κρήτη, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο κ.Μπράς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Χαράλαμπος Ροδιτάκης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Ιωάννης Μπρας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ, ο Γεώργιος Πρωιμάκης, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και ο Δημήτρης Καμαράτος Πρόεδρος του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου.

Flashnews.gr/Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook