Το γερμανόφωνο περιοδικό Ooom αναγνωρίζει στο πρόσωπο της Δανέζας Άνια Ρίνγκρεν Λόβεν το άτομο που ενέπνευσε τον κόσμο το 2016 περισσότερο από προσωπικότητες, όπως ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Μπαράκ Ομπάμα ή ο Δαλάι Λάμα.

Η Άνια είναι εθελόντρια που έσωσε ένα αγοράκι δύο ετών από ασιτία στη Νιγηρία. Ένα παιδί, το οποίο εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του επειδή πίστευαν ότι ήταν μάγος.

Στη συνέχεια η Άνια Ρίνγκρεν Λόβεν έγινε η θετή μητέρα του μικρού και του έδωσε στο όνομα «Χόουπ» (Ελπίδα). Η φωτογραφία της εθελόντριας να δίνει στον αποστεωμένο Χόουπ λίγο νερό να πιει έκανε το γύρο του κόσμου και τη βοήθησε σημαντικά στο έργο που επιτελεί για τα ορφανά της Νιγηρίας.

«Η Άνια είναι ένα φάρος ελπίδας. Είναι ο άνθρωπος που μας ενέπνευσε περισσότερο τη χρονιά που πέρασε», λέει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Ooom. «Όταν είδε το πεινασμένο παιδί συμπεριφέρθηκε σαν άνθρωπος και έγινε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους. Οι επίμονες προσπάθειές της να βοηθήσει τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της Νιγηρίας δίνουν σε όλους μας ελπίδα και μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της», πρόσθεσε ο γερμανός αρχισυντάκτης.
 

Στη δεύτερη θέση των 100 πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων του 2016 επελέγη ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και στην τρίτη θέση η ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν για τη συμμετοχή σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS. 

athensvoice.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook