Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου, στη φιλόξενη αίθουσα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων (Νεώριο Μόρο) έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της Αγωνιστικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων.    
  
Στην κατάμεστη αίθουσα συναντήθηκαν αθλητές, μεγάλοι και μικροί , παλιοί και νέοι, γονείς αθλητών και φίλοι της χανιώτικης ξιφασκίας με τους προπονητές και τη διοίκηση της Λέσχης σε μια  μικρή γιορτή και ευκαιρία για αλληλογνωριμία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. 

Στο καλωσόρισμά του , ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Ιπποκράτης Μανουδάκης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη συμπαράστασή τους προς τη Λέσχη για την ανάπτυξη και δίαδοση του συναρπαστικού αθλήματος της Ξιφασκίας στα Χανιά.  Αναφέρθηκε στις επιτυχίες μας από την περασμένη συνάντηση πριν ένα χρόνο και στους στόχους για το 2017. 

Σημείωσε ότι αθλητές και αθλήτριές μας με τους προπονητές και συνοδούς τους συμμετείχαν σε εικοσιπέντε αγωνιστικές αποστολές εντός Κρήτης, στην Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και Φλώρινα αλλά και στο Παρίσι και Λευκωσία αποσπώντας  σειρά μεταλλίων σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, παγκρήτιων αλλά και πανελληνίων και διεθνών. 

Διοργανώσαμε, για πρώτη φορά στα Χανιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών 2016 και το διεθνές κύπελλο ξίφους μονομαχίας ανδρών – γυναικών «Chania Fencing Grand Prix 2016» με απόλυτη επιτυχία αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια τόσο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κο Εμμανουήλ Κατσιαδάκη, το Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Ξ. κο Χάρη Τσολάκη κ, τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΠΚΟ κο Δημ. Χατζησαράντο , αλλά κυρίως από όλους τους συμμετέχοντες  και τους θεατές για την αθλητική και οργανωτιή αρτιότητα των αγώνων.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι αναβαθμίσαμε πλήρως τον εξοπλισμό «σάλλας» με νέες πίστες και μηχανήματα επισήμανσης πιστοποιημένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας, που μας επιτρέπουν τη διοργάνωση επίσημων αγώνων διεθνούς επιπέδου, αλλά και τις υποδομές  της Αίθουσας Ξιφασκίας της Παλιάς Ηλεκτρικής με την πολύτιμη χορηγία του αθλητή μας κου Γεωργίου Μαρκαντωνάκη.

Στους προσεχείς στόχους, είπε, είναι η ένταξη και του τρίτου όπλου της Ξιφασκίας, της Σπάθης,  έτσι ώστε να συμπληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα με ένα ακόμα τμήμα, η διοργάνωση Διεθνούς Προπονητικού Καμπ Ξιφασκίας με μετάκληση καταξιωμένων εξειδικευμένων Προπονητών και η διεκδίκηση Επίσημων Διεθνών Αγώνων Ξιφασκίας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στα Χανιά. Έτσι θα εκμεταλλευθούμε στο έπακρο της ιδανικές συνθήκες της Κρήτης και των Χανίων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Λέσχη βράβευσε τρεις καλούς φίλους  της Ξιφασκίας τόσο για την επί σειρά ετών στήριξη της Λέσχης αλλά και γενικότερα για την κοινωνική τους προσφορά στην πόλη μας: 

Βράβευσε τον κο Ευτύχη Σκαλιδάκη , υπεύθυνο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Παλιάς Ηλεκτρικής , όπου βρίσκεται η Αίθουσα Ξιφασκίας, για την επί σειρά ετών πρόθυμη και εγκάρδια συνεργασία και βοήθεια.

Το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών κα Ναυαγωσωστών του Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη που παρείχε σε αγώνες μας αλλά και για την εν γένει προσφορά του στην κοινωνία των Χανίων από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Την τιμητική πλακέττα παρέλαβε η και Έρη Βουλά, διοικήτρια του Τμήματος.

Το ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου ΑΕ για την έμπρακτη συμπαράσταση και χορηγία στη δωρεάν μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού αθλητών μας στη Θεσσαλονίκη και στην προσφορά του προς την κοινωνία του τόπου.

Οι τυχεροί της βραδιάς ήταν οι:

Τζαμπαζάκης Γιάννης που κέρδισε μια τσάντα μεταφοράς ειδών ξιφασκίας (πασαβιόλα) προσφορά του Οίκου Sport Escrime του κου Δημήτρη Κασδαγλη, και οι

Θεοδωρογλάκη Εβελίνα και Μπομπολάκη Ανδριάνα που κέρδισαν από μία δωροπεπιταγή €20,00 για αγορά ειδών ξιφασκίας από τον οίκο  «Xifaskia.Gr»  του κου Στέλιου Αληφραγκή.

Με τις καλύτερες ευχές μας για ένα ποδοτικό 2017 με υγεία και αγωνιστικές επιτυχίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook