Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σύλλογοι και σωματεία επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής σε εφήβους, παιδιά και τις οικογένειες τους.

Οι εργαζόμενοι στις δομές ζητούν να συναντηθούν με τον Παύλο Πολάκη είτε με κάποιον εκπρόσωπο του Υπουργείου, ώστε να του εκθέσουν τα προβλήματά τους. 

Όπως υποστηρίζουν: “Η προτεινόμενη σύμβαση από το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, έχει ανακρίβειες και ελλείψεις ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ”. 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, καλούν:

1) Τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών “Ειδικής Αγωγής” για τους
ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας 3μήνου κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτεί ο κλάδος ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

2) Το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών “Ειδικής Αγωγής” όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016, να ορίσει τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες “Ειδικής Αγωγής” και συγκεκριμένα για κάθε κλάδο, να καταργήσει το “claw back” και να προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων λειτουργίαςγια τους χώρους και τις δομές παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

3) Τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών να αναλογισθούν τη βιωσιμότητα των 2-­‐2.500 επιχειρήσεων κάθε μορφής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής”, την εργασία χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές και τις εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία απειλούνται από την εφαρμογή της συγκεκριμένης σύμβασης και του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook