Καμπάνια συμμετοχικού διαλόγου ‘Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή’, που αφιερώνεται στη μνήμη του ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη (μέλους ΕΔΕΕΚ-Ιατρικού Συλλόγου Χανίων) θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, 16.30-21.00 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, 10.00-14.00.

H καμπάνια συνδιοργανώνεται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, τον Δήμο Αποκορώνου τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την ΠΕΠΣΥ, την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, το Παν/μιο Κρήτης (ΦΚΣ) & το e-επιστημονικό περιοδικό ‘Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα’ 

Στόχος της είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών σε ζητήματα-αιχμές (όπως: το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίησηανθρώπων-ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή) και στα αίτιά τους.

Η καμπάνια -που στηρίζεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, την Κοινοτική Δράση και στον Εθελοντισμό- αποβλέπει στην Ενδυνάμωση του τόπου (περιφέρεια και άστυ).
Απώτερος στόχος της η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας συντονισμένου συμμετοχικού δια-δημοτικού διαλόγου και η ανάληψη υπεύθυνης κοινοτικής δράσης των αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών, πολιτισμικών κλπ εκπροσώπων ομάδων, φορέων, εθελοντών και της κοινωνίας των πολιτών) στο πλαίσιο της καμπάνιας.

Η καμπάνια «Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή»,  που ξεκινάει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 (17.00-21.00) και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 (10.00-14.00)  στον Δήμο Αποκορώνου και συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, διοργανώνεται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) και το e επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων & Πολιτισμός στην Κοινότητα», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης-ΦΚΣ.

Οι δύο εκπαιδευτικοί φορείς  στη μνήμη του ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη-μέλους ΕΔΕΕΚ συμπράττουν  με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την  Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ), την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Απολορώνουμε στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών σε ζητήματα-αιχμές (το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίηση ανθρώπων-ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή) και στα αίτιά τους.

Η Δράση στοχεύει στη δια-Δημοτική και στη δια-Τομεακή συνεργασία, καθώς και στη δημιουργία προπλάσματος Εθελοντισμού στην κοινότητα. Η εκστρατεία συμμετοχικού διαλόγου αποβλέπει στην Ενδυνάμωση των Πολιτών, στη Δικτύωση και στην ενεργό Πολιτειότητα, ενώ δομείται στις αρχές και στις πρακτικές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, του Πολιτισμού, της Κοινοτικής Δράσης και του Εθελοντισμού.

Πληροφορίες : www.cretaadulteduc.gr, [email protected], τηλ. 6981654994 (από  13.30-15.30 και από 18.00-21.00). Απευθείας δηλώσεις συμμετοχής στα τραπέζια διαλόγου πολιτών με την συμπλήρωση της ακόλουθης ηλεκτρονικής φόρμας: https://goo.gl/forms/EcXUzgvkDEI1P5Jy2

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook