Αυτή κι αν είναι δικαιολογία! Τις τελευταίες ημέρες έχουμε διαβάσει και έχουμε ακούσει πολλά για το κατά πόσο προετοιμασμένοι ήταν οι δήμοι και οι αρμόδιες Αρχές για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Ωστόσο, στην Καρδίτσα, οι Αρχές επικαλέστηκαν την… πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αιτιολογήσουν το γεγονός ότι οι αυλές των σχολείων δεν καθαρίστηκαν από το χιόνι εγκαίρως, όπως θα ήταν εύλογο για τον μέσο ανθρώπινο νου…

Σύμφωνα με το karditsalive.net, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Καρδίτσας Γ. Γεννάδιος αναφορικά με το ζήτημα αυτό υποστήριξε ότι ο μη καθαρισμός των σχολικών αύλειων χώρων έγινε βάσει… σχεδίου.

Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε:

Τη στιγμή αυτή (Δευτέρα 10:10 πμ) η χιονόπτωση, σε απόλυτη συμφωνία με την πρόβλεψη, έχει κοπάσει. Οι διευθυντές των σχολείων έχουν πλέον τις πόρτες στις αυλές ανοιχτές ώστε τα μηχανήματα του Δήμου Καρδίτσας να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες. Επειδή υπήρξαν απορίες σχετικά με τον σχεδιασμό του Δήμου, οφείλουμε να δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις:

1. Η πρόβλεψη για Κυριακή βράδυ προς Δευτέρα πρωί ήταν δεδομένη από το Σάββατο. Υπήρχε στην πρόβλεψη και το χιονόνερο, αλλά η βάση της ήταν η σχετικά πυκνή χιονόπτωση.

2. Ο καθαρισμός των σχολικών εξωτερικών χώρων την Κυριακή θα πρόσφερε έναν όμορφο εντυπωσιασμό, καθώς θα βγάζαμε φωτογραφίες με τα μηχανήματα. Οι πόροι όμως που θα κατευθύναμε σε αυτήν την ενέργεια θα πήγαιναν εντελώς χαμένοι, καθώς το βράδυ θα χιόνιζε πάλι, όπως και έγινε.

3. Τα μηχανήματα που μπορούσαμε να διαθέσουμε σε αυλές οι οποίες προτού χρησιμοποιηθούν θα ξαναγέμιζαν χιόνι, διατέθηκαν στην εξυπηρέτηση της κοινής ωφέλειας, των υποδομών που χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα μαζικά. Η διαχείριση των πόρων ενός οργανισμού οφείλει να ακολουθεί κάποια πρότυπα, ιδιαίτερα αν οι πόροι είναι φτωχοί, όπως συμβαίνει στον Δήμο μας. 

3. Οι δημοτικές αρχές κινούνται παραδοσιακά επάνω σε ένα δίπολο. Ο ένας πόλος είναι η ορθολογική διαχείριση των πόρων των συνδημοτών. Ο άλλος πόλος είναι ο εφήμερος εντυπωσιασμός και η επίδειξη. Μαντέψτε την επιλογή μας. 

4. Δεν υπάρχει Έλληνας ο οποίος να μην κατηγορεί διαχρονικά την Αυτοδιοίκηση για κατασπατάληση πόρων προς δημιουργία εντυπώσεων. Ταυτοχρόνως επιζητούμε κινήσεις εντυπώσεων εις βάρος της ουσίας. 

5. Σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες προχωράμε αυτήν τη στιγμή σε εργασίες εντός των σχολείων ώστε αύριο να είναι σε θέση να ανοίξουν έστω για μία ημέρα, καθώς την Τετάρτη ετοιμαζόμαστε για νέα φαινόμενα. Ας κρατήσουμε αυτό. Για να κλείσει ένα σχολείο πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια να διατηρηθεί ανοικτό. Εάν συνεχίσουμε να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα, δεν θα βρούμε ποτέ περπατησιά ως κοινωνία.

Αβίαστα γεννάται η απορία τι θα γινόταν σε περίπτωση που η πρόγνωση των μετεωρολόγων δεν αποδεικνύονταν σωστή και δεν χιόνιζε… Ποια θα ήταν η δικαιολογία για τις χαμένες διδακτικές ώρες της σημερινής ημέρας, εάν δεν επικρατούσε παγετός στην περιοχή – ή μήπως θα εξαναγκάζονταν οι μαθητές να περάσουν μέσα από τα -γεμάτα χιόνι- προαύλια των σχολείων για να μπουν στις σχολικές αίθουσες, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα;

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook