Μια εταιρεία ασφαλείας υπολογιστών αναφέρει ότι ανακάλυψε τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα κυβερνοεπιθέσεις και τη διείσδυση χάκερς σε 72 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Εθνών, εταιρείες και κυβερνήσεις, σύμφωνα με το  Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εταιρεία ασφάλειας των υπολογιστών McAfee, που εντόπισε τις επιθέσεις, δήλωσε ότι θεωρεί πως ο \”δράστης\” είναι ένας, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Όμως ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών είπε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για άτομο που προέρχετα από την Κίνα.

Ο κατάλογος των θυμάτων των κυβερνοεπιθέσεων την τελευταία πενταετία περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, του Βιετνάμ και του Καναδά, την Ενωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ και πολλές εταιρίες– από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας μέχρι της τεχνολογίας.

Όσον αφορά στον ΟΗΕ, σύμφωνα με την McAfee, οι χάκερς εισέβαλαν στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας του Οργανισμού, στη Γενεύη, το 2008, κι επί δύο χρόνια υπέκλεπταν απόρρητα δεδομένα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook