Η  Νομαρχιακή  Επιτροπή  ΠΑΣΟΚ Χανίων με αφορμή τις εξελίξεις στην  Δημοκρατική Συμπαράταξη δηλώνει:

«Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

 Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζει να αρνείται την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Εθνική Συνεννόηση που αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη της Εθνικής Γραμμής. 

Παρόμοια σταση   τηρεί ουσιαστικά και η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας που θεωρεί ακόμα και μετά από 7 χρόνια κρίσης  ότι μπορούμε να βγούμε απ’ αυτήν με απλή εναλλαγή Πρωθυπουργών. 

Είναι επομένως επιτακτική η ανάγκη για  αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον καθορισμό των πολιτικών εξελίξεων στο πλαίσιο της Εθνικής Συνεννόησης. 

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά απηύθυνε εδώ και καιρό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του ευρύτερου χώρου, κόμματα, κινήσεις, στελέχη προκειμένου να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Ανεξάρτητα από τακτικές  του παρελθόντος όλοι όσοι νοιώθουν και πιστεύουν στην ανάγκη της ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης έχουν θέση στο εγχείρημα. 
Η ανακοίνωση της συμμετοχής του ΚΙΔΗΣΟ στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, που συμμετέχουν έως τώρα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι ένα θετικό γεγονός στην μεγάλη προσπάθεια για την ενδυνάμωση του χώρου μας που πρέπει να ενταθεί. 

Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες του ευρύτερου κοινωνικού χώρου για να συνδιαμορφώσουμε την περαιτέρω  πορεία της Παράταξης που θα συμβάλει καθοριστικά σε θετικές εξελίξεις για την Πατρίδα και την Κοινωνία. 

Μια συμπαγής(μέσα στην πολυμορφία της) και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook