Από τον 16ο αιώνα οι πίτσες πουλιόντουσαν στους δρόμους της Νάπολης και ήταν κατεξοχήν φαγητό για τους φτωχούς.

Ωστόσο σήμερα, ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη σερβίρει την «χρυσή» πίτσα στην τιμή των $2.000, που καλύπτεται με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24Κ. Μία πίτσα για το 1% των κατοίκων του πλανήτη, που με μια μικρή οικονομική ανάλυση για να την απολαύσουν πληρώνουν 250 δολάρια το κομμάτι, ή περίπου 50 δολάρια τη μπουκιά.

Το “The Industry Kitchen” προσελκύει πλούσιους από όλο τον κόσμο με την πίτσα εν ονόματι ” fance’za”, που αποτελείται από μια βάσης ζύμης με μαύρο αλεύρι η οποία δημιουργείται από μελάνι από σουπιές, Stilton τυρί που εισάγεται από την Αγγλία, φουά γκρα και τρούφες από τη Γαλλία, Ossetra χαβιάρι που συλλέγεται από την Κασπία Θάλασσα, βρώσιμα λουλούδια αλλά και εδώδιμα φύλλα χρυσού 24Κ από τον Ισημερινό. 

«Ο κόσμος εκπλήσσετε γιατί δεν έχει ξανασυναντήσει πιάτο με όλα αυτά τα σπέσιαλ υλικά. Είναι πολύ ακριβό και πεντανόστιμο» λέει ο σεφ του Industry Kitchen, Braulio Bunay. 

Η παραγγελία της πρέπει να γίνει δύο μέρες πριν και δεν γίνονται delivery ίσως μόνο με αυτοκίνητο χρηματαποστολής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook