Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου “Πέτρινα Χρόνια σε Πέτρινο Τόπο” του Γιάννη Πολυράκη. Ο αγαπητός συγγραφέας από τα Σφακιά, μέσα από το βιβλίο του, περιγράφει τα βιώματα του όπως αυτός τα έζησε στην παιδική του ηλικία, τότε που ζούσε στο χωριό Αγ.Ιωάννης Σφακίων.

“Το βιβλίο “Πέτρινα Χρόνια” είναι το 7ο κατά σειρά και αναφέρεται στο 1950.Χρόνια που ήταν πέτρινα για όλη την Ελλάδα και ο “Πέτρινος Τόπος” είναι ο Αγ.Ιωάννης Σφακίων. Γράφω δέκα πραγματικές ιστορίες όπως τις βίωσα εγώ όταν ήμουν μικρός. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους συγχωριανούς μου όπου αυτή και να βρίσκονται και πραγματικά είμαι σίγουρος ότι κάθε άνθρωπος που θα το διαβάσει θα συγκινηθεί. Ήθελα να δώσω ένα στίγμα στην παλαιότερη γενιά για το πως μεγαλώσαμε εμείς. Να μην τρομάζει τους νέους καμία δυσκολία και κακοτυχία, έχουν τα νιάτα και την ελπίδα!”

Το βιβλίο έχει περίπου 220 περίπου σελίδες. Αναφέρεται στα ήθη στα έθιμα, την θρησκεία, την εκπαίδευση καθώς και στις άσχημες καταστάσεις όπως τις βίωσε στη ζωή του ο κ.Πολυράκης και ο ευρύτερος κύκλος του.

“Ευχαριστώ όλους που αγκάλιασαν το βιβλίο. Προσωπικά δεν γράφω μυθοπλασίες. Κεντρικό σημείο στην πένα μου είναι ο άνθρωπος, ο άνθρωπος άλλωστε θα είναι το επίκεντρο και στο επόμενο βιβλίο μου.”

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε η κυρίαΝτουντουλάκη Πηνελόπη,γιατρός, ποιήτρια και συγγραφέας η οποία εξέφρασε τον θαυμασμό της για αυτό το νέρο έργο του κ.Πολυράκη

“Είναι ένα βιβλίο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δυνατό διότι περιέχει βιωματικά στοιχεία. Πρόκειται για μια σύνθεση από αφηγήματα ιδιαίτερα ζωντανά και συγκινητικά. Μια περιπλάνηση μοναδική και ανεπανάληπτη με γλυκές και πικρές στιγμές. Ο Γιάννης Πολυράκης είναι ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός σε όλο τον κόσμο και πραγματικά χαίρομαι που βρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση και του εύχομαι κάθε επιτυχία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook