«Σταθερή, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά και χωρίς να έχει ξεφύγει τον κίνδυνο», χαρακτήρισε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μασούντ Χάνι, την κατάσταση της υγείας της 47χρονης, Γεραπετρίτισσας αγρότισσας, που παραμένει νοσηλευόμενη σε καταστολή,  μετά τη λήψη άγνωστης ποσότητας ισχυρού φυτοφαρμάκου, την περασμένη Πέμπτη. Διευκρινίζοντας, ο κ. Χάνι τόνισε ότι «δεν είναι σε θέση ακόμη για να αφυπνιστεί».

Την Κυριακή το απόγευμα έγινε προσπάθεια αφύπνισής της αλλά η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε, αλλά ο κ. Χάνι επεσήμανε ότι αυτό δε σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο και ότι συμβαίνει στους περισσότερους ασθενείς που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Ούτε και σήμερα θα αποπειραθούν να αφυπνίσουν και να αποσυνδέσουν τη νοσηλευόμενη από τον αναπνευστήρα. «Θα περιμένουμε ως αύριο, να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάστασή της και ανάλογα, θα προχωρήσουμε», είπε ο κ. Χάνι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν ο οργανισμός της έχει αποβάλει όλο το δηλητηριώδες φυτοφάρμακο που είχε πάρει, ο γιατρός μίλησε για πιθανό «ριμπάουντ», κατά το οποίο ο οργανισμός απελευθερώνει κι άλλη δόση δηλητηρίου που είχε εισαχθεί στο σώμα, γεγονός που αυξάνει το επίπεδό του και πιθανόν σ’ αυτό να οφείλεται μια μη σωστή ανταπόκριση.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook