Μια πατέντα της Microsoft από τον Οκτώβριο του 2014 που μόλις αποκαλύφθηκε, ίσως μας δίνει μια ματιά για τα σχέδια της εταιρείας στο μέλλον.

Στην πατέντα που ανακάλυψε η ιστοσελίδα MSPoweruser, η Microsoft φέρεται να πειραματίζεται με τη δημιουργία μεταξύ άλλων ενός smartphone με εύκαμπτη οθόνη η οποία μόλις ανοίξει σε πλήρη θέση μετατρέπει τη συσκευή σε tablet. Ένα άλλο σχεδιάγραμμα, φανερώνει ότι η συσκευή θα μπορεί να στέκεται και κάθετα με τον ίδιο τρόπο όπως στη λειτουργία tent των φορητών υπολογιστών Yoga της Lenovo.

Η Microsoft κατοχυρώνει εκατοντάδες πατέντες συσκευών κάθε χρόνο, με ελάχιστες από αυτές να βρίσκουν το δρόμο τους στην αγορά ως ένα ολοκληρωμένο προϊόν, κάτι που επιβεβαιώθηκε τουλάχιστον μία φορά φέτος με το Surface Studio, η πατέντα του οποίου είχε αποκαλυφθεί πριν αρκετούς μήνες. Η φημολογία αναφέρει ότι η εταιρεία επιθυμεί να κάνει τη διαφορά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζοντας κάτι εντελώς νέο που πιθανόν να έχει την ονομασία Surface Phone, με τη συσκευή που βλέπουμε στην πατέντα να διαθέτει τον υβριδικό χαρακτήρα που βλέπουμε σ’ όλα τα μοντέλα Surface.

 

Όμως μια πιο σημαντική πληροφορία που μας κάνει να βλέπουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη πατέντα, είναι το γεγονός ότι ως εφευρέτης της παρουσιάζεται ο Kabir Siddiqui, ο οποίος έχει με επιτυχία κατοχυρώσει το σχεδιασμό της βάσης (kickstand) του Surface αλλά και της γωνίας θέασης της κάμερας των υπολογιστών Surface.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook