Μαθήματα για το πώς να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς της σουηδικής πόλης Solleftea, καθώς η μαιευτική κλινική του τοπικού νοσοκομείου πρόκειται να κλείσει.

Δύο μαίες στο εν λόγω νοσοκομείο είχαν την ιδέα για τα μαθήματα αυτά, προκειμένου οι μέλλοντες γονείς να έχουν μια αίσθηση ασφάλειας καθώς κατευθύνονται στο κοντινότερο μαιευτήριο. Σύμφωνα με το BBC, από τον Φεβρουάριο η πιο κοντινή μαιευτική κλινική θα είναι είτε στο Ornskoldsvik είτε στο Sundsvall – και τα δύο πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά.

Η Stina Naslund, επικεφαλής των μαθημάτων, δηλώνει πως πολλοί γονείς έχουν μεγάλη αγωνία που θα χρειαστεί να καλύψουν τόσο μεγάλη απόσταση και μάλιστα μέσα σε αγροτικές περιοχές, ειδικά τον χειμώνα, και πως θέλει να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για ό,τι πιθανώς συμβεί. «Τροχαίο ατύχημα, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να χαλάσει, μπορεί να βρεθεί κανείς εκτός δρόμου. Θα πρέπει να είναι έτοιμος και μπορεί να συμβεί και το χειρότερο ακόμα κι αν είναι πολύ πολύ ασυνήθιστο» λέει η ίδια σε τοπική εφημερίδα της Σουηδίας.

Η απόφαση για λουκέτο στη μαιευτική κλινική της Solleftea, που έχει πληθυσμό 9.000 κατοίκων, ελήφθη στο πλαίσιο μέτρων περικοπής δαπανών που ψηφίστηκαν τον Οκτώβριο. Η πρόεδρος της Ένωσης Μαιών της Σουηδίας υποστηρίζει την πρωτοβουλία αλλά χαρακτηρίζει «τραγικό» το γεγονός πως προέκυψε αυτή η ανάγκη επειδή οι υπηρεσίες υγείας κλείνουν στις μικρές κοινότητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook