Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το αποτέλεσμα των εκλογών.

“Σε μια κρίσιμη περίοδο, που εντείνεται η επίθεση ενάντια στη δικαιώματά μας, το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου κρίνεται αρνητικό, καθώς παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός παραμένουν ενισχυμένοι.  

Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται να αναδείξει την ανάγκη για άμεση αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό-λαϊκό κίνημα σε μια συγκυρία όπου στην εκπαίδευση και στην κοινωνία η αντιλαϊκή επίθεση δεν ανακόπηκε, αντίθετα δυνάμωσε, γιατί παραμένουν οι αιτίες που γεννούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Η στρατηγική της «δίκαιης-βιώσιμης ανάπτυξης» στην οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα που στηρίξουν την Ε.Ε. και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, προϋποθέτει νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα, τσακισμένα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς.

Μέσα σε αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς που απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, το ΠΑΜΕ ακολούθησε την πάγια στάση του όσον αφορά τη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ. Τονίσαμε ότι θα πρέπει να εκφράζονται οι συσχετισμοί που αποφάσισαν οι συνάδελφοι, προτείναμε αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Συλλόγου, με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης.

Για το λόγο αυτό καταθέσαμε την πρόταση οι δύο πρώτες σε ποσοστά παρατάξεις –Προοπτική και Προοδευτική Ενότητα-πρώην ΠΑΣΚΕ- να αναλάβουν τη θέση του προέδρου και γραμματέα του προεδρείου βάσει και του ίδιου του καταστατικού της ΕΛΜΕ που ορίζει τα δύο αυτά όργανα να επιτελούν εκτελεστικό ρόλο. Ως τρίτη δύναμη θα αποδεχόμασταν τη θέση του αντιπροέδρου. Οι παρατάξεις όμως αυτές και μαζί και η ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σημασία του γραμματέα ως δεύτερου στην τάξη και έθεσαν προσκόμματα στη συγκρότηση του προεδρείου, ζητώντας αναβολή. Η Αγωνιστική Παρέμβαση από την άλλη δε δέχτηκε την πρόταση για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο που αναδεικνύει τη βούληση των συναδέλφων, ενώ η Αριστερή Παρέμβαση μίλησε για «αγωνιστικό» προεδρείο. Πάει πολύ όμως οι χειροκροτητές του ΣΥΡΙΖΑ που διαδηλώνουν μαζί με τους εργατοπατέρες του εργατικού κέντρου να μιλούν για αγώνες.

Οι δυνάμεις μας στη συνέλευση τόνισαν την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί άμεσα το προεδρείο γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν και άρα επιβάλλεται η απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΛΜΕ. Τόνισαν επίσης ότι δε συμφωνούν με το «προγραμματικό προεδρείο». Τέτοιος δρόμος προγραμματικών συγκλίσεων του ΠΑΜΕ με τον κυβερνητικό, συναινετικό συνδικαλισμό ούτε υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει. 

Το ΠΑΜΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πιο αδιάλλακτος αντίπαλος τόσο του παλιού όσο και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θα έχει πάντα τη συνέπεια να υπερασπίζεται τις θέσεις με τις οποίες ζήτησε την ψήφο των συναδέλφων.

 Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους, τη λαϊκή οικογένεια σε επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής επιδρομής. Είναι στο χέρι μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια!!! Σ΄ αυτή την προσπάθεια καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που βλέπει και νιώθει ότι δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων τους, να συμπορευτεί με τις δυνάμεις του αγώνα, Στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 18/1, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου πρέπει να συγκροτηθεί. Καμία κωλυσιεργία, κανένας τακτικισμός. Να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook