Ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του πριν από 11 μήνες και στις θεωρίες γύρω από το ποιος οδηγούσε εντάσσεται και εκείνη που θέλει γύρω από τον θάνατο του 33χρονου τραγουδιστή να έχει στηθεί ένα «παιχνίδι» για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν τα δύο κορίτσια, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου. Σε δημοσίευσή της πριν από μερικές ημέρες η Μίνα Αρναούτη έγραψε χαρακτηριστικά: «Οδηγούσε εκείνος σας αρέσει δεν σας αρέσει και θα με αποζημιώσετε μέχρι τελευταίας γρατζουνιάς!», με τα σχόλια και πάλι να δίνουν και να παίρνουν.

Οι αποζημιώσεις

Όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι στο «Έθνος της Κυριακής», στο ρεπορτάζ που υπογράφει η Ευλαμπία Ρέβη, από την στιγμή που η ασφάλεια του μοιραίου τζιπ ήταν μεικτή, «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος σε όποιον προκαλέσω ζημία ως οδηγός πληρώνει η ασφαλιστική μου και αποκαθιστά τις ζημιές στο αυτοκίνητο μου και προς τρίτους. Εάν από το ατύχημα υπάρχουν  τραυματίες και ο οδηγός είναι νεκρός, η ασφαλιστική θα κληθεί να αποζημιώσει και θα είναι στην δική της ευχέρεια εάν θα διεκδικήσει τα χρήματα από την οικογένεια του θανόντα εφόσον εκείνος οδηγούσε το όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η αποζημίωση των τραυματιών μπορεί να είναι πολύ υψηλή εάν πέρα από την ηθική βλάβη υπολογιστούν σε αυτή και η απώλεια εισοδήματος για όσο καιρό έμεινε κάποιος εκτός εργασίας, τα έξοδα νοσηλείας και η πρόσληψη οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων ενόσω ήταν ανίκανος να αυτοεξυπηρετηθεί. Εάν δεν οδηγούσε ο θανών το αυτοκίνητο, αλλά κάποιος άλλος, τότε η οικογένεια του μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης».

Τα ενδεχόμενα

Σε κάθε περίπτωση η διαδρομή της υπόθεσης Παντελίδη στα δικαστήρια θα έχει δύο σκέλη, το αστικό (αποζημιώσεις) και το ποινικό. Στη δεύτερη περίπτωση, όπου η δικογραφία έφυγε από την Τροχαία και βρίσκεται στην Εισαγγελία Αθηνών, υπάρχουν τρία τινά.

Στον φάκελο θα συμπεριληφθούν εκτός από τα δημόσια έγγραφα και οι ιδιωτικές πραγματογνωμοσύνες από όλες τις νομικές πλευρές. Στο πρώτο ενδεχόμενο ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία, μπορεί να στείλει την υπόθεση στο αρχείο, εφόσον κρίνει ότι ο υπεύθυνος του ατυχήματος απεβίωσε, άρα δεν μπορούν να καταλογιστούν σε κάποιον ποινικές ευθύνες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει ο εισαγγελέας Εφετών.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ο εισαγγελέας να ζητήσει να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση, καθώς δεν έχει πειστεί και κρίνει ότι χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση η υπόθεση. Το τρίτο είναι να ασκήσει ποινική δίωξη και να διατάξει προανάκριση, εάν θεωρήσει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Παντελίδης δεν ήταν οδηγός του οχήματος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, αναμένεται να παραπεμφθεί στο ακροατήριο εάν οι δικηγόροι της οικογένειας Παντελίδη καταθέσουν μήνυση κατά της Φρόσως Κυριάκου για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει, καθώς αναμένουν την απόφαση του εισαγγελέα.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook