Η \”Οδύσσεια\” του 61χρονου Βέλγου Christian Van Limbergen, που έπρεπε να έρθει στα Χανιά για να του …κλέψουν το ποδήλατο με το οποίο έχει περάσει από 30.000 περιοχές της Ευρώπης δεν έχει τελειωμό.

Ο 61χρονος πολίτης του κόσμου, που στο ταξίδι του με το ποδήλατο του,  είχε γυρίσει ολόκληρη σχεδόν τη Γηραιά Ήπειρο, συλλέγοντας και κάποιο αναμνηστικό από κάθε περιοχή που επισκέπτονταν έπεσε θύμα κλοπής στα Χανιά, στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Μαζί με το ποδήλατο, του έκλεψαν όπως δήλωσε και πληθώρα αποδεικτικών  στοιχείων από όλα αυτά τα σημεία που πέρασε , τα οποία είχε συγκεντρώσει  με τη μορφή σφραγίδων και υπογραφών, από δημάρχους περιφέρεις και τοπικές αρχές.

Και σα να μην έφθαναν τα όσα έπαθε στα Χανιά ο 61χρονος ταξιδευτής ήρθε η στιγμή για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι, το ποσό εύκολα δίνονται οι υποσχέσεις στη χώρα μας και επίσης πόσο εύκολα ξεχνιούνται.

Η δημοτική αρχή προσφέρθηκε να πληρώσει τη διαμονή του κ. Christian Van Limbergen, αλλά μέχρι και σήμερα και παρά τις οχλήσεις της ιδιοκτήτριας της πανσιόν, που έως τώρα έχει πάει δυο φορές στο δημαρχείο για να ζητήσει τα χρήματα της, εντούτοις ανταπόκριση δεν υπάρχει.

Η απάντηση που παίρνει είναι: \”τώρα δεν υπάρχουν λεφτά. θα σε πάρουμε τηλέφωνο.\”

Έτσι, ο 61χρονος ως ανταμοιβή για την επίσκεψη του στα Χανιά, πέραν του ότι του έκλεψαν το ποδήλατο με το οποίο είχε διανύσει 600.000 χλμ και ότι είχε μαζέψει από τις 30.000 περιοχές που είχε επισκεφθεί, τώρα κινδυνεύει ακόμα και να κοιμάται κάτω από τα αστέρια, καθώς ο δήμος Χανίων δεν πληρώνει όπως είχε υποσχεθεί, την πανσιόν στην οποία διαμένει.

Μετά δε, τη γνωστοποίηση της περιπέτειας του  κ. Christian Van Limbergen, ο ποδηλατικός σύλλογος ΤΑΛΩΣ  χάρισε στον 61χρονο ένα ποδήλατο καθώς και ρούχα για να συνεχίσει την προσπάθεια του.

Το ποδήλατο όμως έχριζε επισκευής για να ταξιδέψει στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα έτοιμο, ενώ η παραμονή του στα Χανιά, μήπως και βρεθούν τα όσα του έκλεψαν δεν έφερε αποτέλεσμα.

Αξίζει επίσης να τονισθεί ότι τις ημέρες που βρίσκεται στα Χανιά, τον κ. Christian Van Limbergen, συντηρούν οι προσφορές των Χανιωτών, τα συσσίτια και φυσικά η συμπόνια της ιδιοκτήτρια της πανσιόν.

Πλέον μένει να δούμε αν ο δήμος Χανίων τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στον 61χρονο περιηγητή όχι πια για να σώσει την εικόνα της πόλης στα μάτια του, αλλά για να ευχαριστήσει έναν άνθρωπο που μέσα στις τόσες περιοχές της Ευρώπης επέλεξε και τα Χανιά ανάμεσα από τόσους άλλους, ως ένα προορισμό που άξιζε να επισκεφθεί.

Μόνο που από τα Χανιά δεν θα φύγει παίρνοντας κάποιο αναμνηστικό, αλλά αφήνοντας κιόλας γιατί του το έκλεψαν, \”ένα κομμάτι από τη ζωή του\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook