Ένας πάστορας συνελήφθη χθες στη Ζιμπάμπουε γιατί προέβλεψε ότι φέτος θα είναι η χρονιά που θα πεθάνει ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε, 92 ετών.

Ο Πάτρικ Μουγκάτζα συνελήφθη στα δικαστήρια της Χαράρε όπου δικαζόταν για ένα άλλο «έγκλημα»: είχε υψώσει, χωρίς άδεια, τη σημαία της Ζιμπάμπουε. Η ενέργεια αυτή θεωρείται ποινικό αδίκημα αφότου το σύμβολο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις τους εναντίον του προέδρου.

Ο ιερέας «δικαζόταν για άλλη υπόθεση όταν τον συνέλαβε η αστυνομία» για την προφητεία που έκανε την περασμένη εβδομάδα, είπε ο δικηγόρος του, ο Γκιφτ Μτίσι. Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Χαράρε, ο πάστορας ανακοίνωσε ότι ο Μουγκάμπε θα πεθάνει στις 17 Οκτωβρίου.

Ο Μουγκάμπε, που κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη χώρα του από το 1980, είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία αρχηγός κράτους στον κόσμο. Τον Φεβρουάριο θα γιορτάσει τα 93 του. Τον περασμένο μήνα το κόμμα Zanu-PF τον έχρισε υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018.

Ο πάστορας είχε συλληφθεί ξανά το 2015, όταν εμφανίστηκε σε ένα συνέδριο του κόμματος του Μουγκάμπε κρατώντας ένα πλακάτ με τη φράση «Οι άνθρωποι υποφέρουν, κύριε πρόεδρε» αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στη χώρα. Πέρσι τον Απρίλιο, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου από την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε, ο Πάτρικ Μουγκάτζα εκφώνησε το κήρυγμά ου κρεμασμένος από έναν πολυέλαιο, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη ελευθερίας στη χώρα του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook