Ένας ράφτης από την Ινδία ομολόγησε ότι απήγαγε, κακοποίησε και βίασε «εκατοντάδες» κοριτσάκια μέσα στην τελευταία δεκαετία, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές στο Νέο Δελχί, που έφεραν στο φως μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις παιδεραστίας στη χώρα.

Ο Σούνιλ Ραστόγκι, 38 ετών, παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών, συνελήφθη το Σάββατο από αστυνομικούς που ερευνούσαν τη σεξουαλική επίθεση εναντίον τριών κοριτσιών ηλικίας 9 και 10 ετών στην πρωτεύουσα.

«Αυτός ο εγκληματίας, ο Σούνιλ Ραστόγκι, κατάγεται από το Ρουντραπούρ του Ούταρ Πραντές και είναι ράφτης» είπε ο Όμβιρ Σινγκ Μπισόι, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής του Ανατολικού Δελχί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Κατά την ανάκριση μας είπε ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ερχόταν από το Ρουντραπούρ και, για να ικανοποιήσει τις παιδεραστικές ορέξεις του, έβαζε στο στόχαστρο κορίτσια ηλικίας από 7 μέχρι 10 ετών», εξήγησε.

Ο Ραστόγκι κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις κατά συρροή εναντίον ανηλίκων με επιβαρυντικές περιστάσεις και εγκληματικό εκφοβισμό σε τρεις περιπτώσεις, ανέφερε η αστυνομία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για άλλες σχετικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 38χρονος δεν θυμόταν τον ακριβή αριθμό των κοριτσιών στα οποία έχει επιτεθεί από το 2004 και μετά, όμως είπε ότι μπορεί να είναι «εκατοντάδες». «Τα πήγαινα σε μια απομονωμένη περιοχή. Δεν ξέρω γιατί. Μου άρεσε» είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, ενώ στεκόταν δίπλα σε έναν αστυνομικό, με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες.

Η σεξουαλική επίθεση σε βάρος μικρών παιδιών θεωρείται ταμπού στη συντηρητική κοινωνία της Ινδίας και σύμφωνα με ακτιβιστές οι οικογένειες συχνά κλείνουν τα μάτια μπροστά σε τέτοιες υποθέσεις. Πολλές φορές τα θύματα δεν μιλούν καθώς φοβούνται ότι θα τους αποδοθούν ευθύνες για τον βιασμό τους. Το 2015 καταγγέλθηκαν περισσότερα από 94.000 αδικήματα σε βάρος παιδιών και το 40% από αυτά αφορούσαν βιασμούς ή σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Εγκλημάτων.

Η αστυνομία έστρεψε τις έρευνές της στον Ραστόγκι τον Δεκέμβριο, όταν μια 10χρονη κατήγγειλε ότι κάποιος αποπειράθηκε να την βιάσει στην περιοχή Άσοκ Νάγκαρ. Στις 10 Ιανουαρίου άλλα δύο κορίτσια ανέφεραν παρόμοια περιστατικά στην ίδια περιοχή. Αφού εξέτασαν υλικό από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και με τη βοήθεια σκίτσων και φωτογραφιών, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 38χρονο.

Ακτιβιστές και πολιτικοί πάντως θέτουν το ερώτημα πώς κατάφερε ο Ραστόγκι να βιάσει τόσα πολλά κορίτσια και να παραμένει ασύλληπτος επί μια δεκαετία μολονότι είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, αφού είχε φυλακιστεί για ένα αδίκημα σεξουαλικής φύσης που είχε διαπράξει το 2006.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook