Ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που θα υποχρεωθούν να δέχονται συναλλαγές με μηχανήματα υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (PΟS) αποκάλυψε η υφυπουργος Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα Παπανάτσιου, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε την απόφαση με την οποία θα ορίζονται οι ομάδες επαγγελματιών που πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μηχάνημα υποδοχής ηλεκτρονικών καρτών πληρωμών.

Η απόφαση αυτή θα προβλέπει ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 θα καταστεί υποχρεωτική η αποδοχή συναλλαγών μέσω μηχανημάτων POS για τα καταστήματα εστίασης, τους ηλεκτρολόγους, τους υδραυλικούς και κάποια ακόμη ελεύθερα επαγγέλματα, κ.λπ.

Μετά μέχρι τέλος του έτους θα προστεθεί μια άλλη ομάδα επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.

Η κα Παπανάτσιου αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν και επαγγελματίες οι οποίοι θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση λόγω αναντιστοιχίας κέρδους με προμήθεια τράπεζας. Στις περιπτώσεις αυτές θα ενταχθούν τα περίπτερα, τα μικρά καταστήματα τροφίμων, τα ψιλικατζίδικα, τα μικρά μπακάλικα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook