Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει τον ένοπλο που σκότωσε 39 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Τουρκία που διήρκησε δύο εβδομάδες, επιβεβαίωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι το όνομα του δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο δράστης εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν, ενώ τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση διαπράχθηκε για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Μαζί με τον Μασαρίποφ συνελήφθησαν ένας Ιρακινός και τρεις γυναίκες, ενώ συνολικά 50 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του.

Ο δράστης της επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που είχε διαφύγει από τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον 4χρονο γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά εκείνος κατάφερε να διαφύγει, λίγο πριν την εισβολή στις κατοικίες, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook