Σε στάση εργασίας, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, καλεί τους εργαζομένους ΟΤΑ η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Συναδέλφισσες/συνάδελφοι

Δεν έχει προλάβει ακόμα να στεγνώσει το μελάνι στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή το προηγούμενο διάστημα μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων συμβασιούχων, για την παράταση  των συμβάσεων τους μέχρι 31/12/2017 και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να την πάρει πίσω δημιουργώντας προβλήματα στις κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καθαριότητας στους δήμους της χώρας.   

Σκοπός της κυβέρνησης εκτός από την πλήρη εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση του δικαιώματος για μόνιμη εργασία και η αντικατάστασή της με προγράμματα μερικής απασχόλησης δηλαδή προγράμματα φτώχειας, είναι και η ικανοποίηση του συνδέσμου Ελλήνων βιομηχάνων (ΣΕΒ) που απαιτεί 100.000 απολύσεις άμεσα στο δημόσιο.

Από κοντά και η πλειοψηφία των δημάρχων που με άλλοθι την ακύρωση της τροπολογίας παράτασης των συμβάσεων και τη μη υπογραφή ενταλμάτων πληρωμής συμβασιούχων από το ελεγκτικό συνέδριο προχωρούν σε απολύσεις, όπως έγινε την αρχή του χρόνου στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ή σε στάση πληρωμών όπως έγινε στο δήμο Ιωαννίνων.  Σε κάθε περίπτωση βέβαια ο στόχος για την τοπική διοίκηση είναι η  παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, όπως έκανε ο δήμος Χερσονήσου με την υπηρεσία καθαριότητας ή ο δήμος Ηρακλείου με κομμάτι της υπηρεσίας πρασίνου.

Η απάντηση σε όλα αυτά σίγουρα δεν βρίσκεται στην άρνηση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ να εγγράψουν τους συναδέλφους συμβασιούχους στο δυναμικό τους, δε βρίσκεται στο διαχωρισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες όπως χρόνια τώρα γίνεται από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μας.

Σήμερα συνάδελφοι το πρόβλημα είναι άμεσο για τους συμβασιούχους δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουν ούτε οι μόνιμοι και οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι που αύριο θα μπουν και εκείνοι στο στόχαστρο μέσα από την αξιολόγηση.

Την απάντηση πρέπει να τη δώσουν οι εργαζόμενοι, μαζικά την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου απαιτώντας:

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος.
Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.
Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι τις 31-12-2017 και μετά να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου.
Καμία υπηρεσία σε ιδιώτες.
Να συνεχίσει το καθεστώς των ΒΑΕ και μετά το 2017.

Τετάρτη 18/01 και ώρα 11 απαντάμε με στάση εργασίας, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, απολύσεις, ανασφάλεια, ομηρία. !!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook