Εκδικάστηκε σήμερα στα δικαστήρια Χανίων υπόθεση του δρόμου που είχε ανοιχτεί το 2003 και οδηγεί στο υπερκατάστημα του JUMBO στο Μακρύ Τοίχο, ενός δρόμου για τον οποίο ο πρώην αντιδήμαρχος Χανίων Μανώλης Κεμεσίδης, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, είχε προχωρήσει στη διαδικασία κλεισίματός του καθώς είχε θεωρηθεί παράνομος.

Λίγο καιρό αργότερα η JUMBO  προέβη σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χανίων κατά του Δήμου Χανίων και αίτημα προσωρινής διαταγής να ανοίξει άμεσα η ανωτέρω λωρίδα δρόμου.

Το αίτημα της προσωρινής διαταγής έγινε δεκτό από τον Ειρηνοδίκη Χανίων με αποτέλεσμα να ανοίξει και πάλι ο δρόμος.

Σήμερα στο Ειρηνοδικείο εκδικάστηκε η αγωγή του JUMBO σε βάρος του δήμου και η απόφαση  αναμένεται να εκδοθεί περίπου σε πέντε ή έξι μηνες. Αν η αγωγή απορριφθεί τότε νομίμως δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο πολυκατάστημα από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης του δήμου Χανίων, Αρετάκη Ευγένιο και Ειρήνη Αντωνίου:

“Το αντικείμενο της δίκης είναι η αμφισβήτηση της νομιμότητας του δήμου Χανίων το 2012, να τοποθετήσει κιγκλίδωμα που δεν επιτρέπει την είσοδο σε παράνομη λωρίδα που τέθηκε σε κοινή χρήση, από τον ιδιοκτήτη, για να έχει πρόσβαση στο Jumbo. Αυτή η ενέργεια ήταν επιβεβλημένη, όπως εξήγησε ο τότε αντιδήμαρχος για λόγους ασφαλείας και έκρινε με τα μέσα που είχε τότε ότι το τμήμα αυτό δεν ήταν κοινόχρηστο. Το Jumbo με το δικαστήριο σήμερα αμφισβητεί την ενέργεια του δήμου και ζητάει να παραμείνει ανοιχτός. Εάν η αγωγή του Jumbo απορριφθεί τότε νομίμως δεν θα υπάρχει πρόσβαση από την παράλληλή λωρίδα. Περιμένουμε λοιπόν την έκδοση της απόφασης.

Ο ενδελεχής έλεγχος των λωρίδων που τέθηκαν σε κοινή χρήση έγινε μετά  την απόφαση του ΣΤΕ που αποφάσισε ότι δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργεί ανεξέλεγκτα δρόμους πρόσβασης χωρίς να υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο. “

Από την μεριά του ο τότε αντιδήμαρχος Χανίων Μανώλης Κεμεσίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Εγώ από την πλευρά μου θέλω να αναφέρω ότι εμείς είχαμε δεκάδες καταγγελίες από ατυχήματα που γίνοντα καθημερινά σε εκείνο το σημείο και αν τότε δεν είχα προχωρήσει στο κλεισιμο του δρόμου τώρα θα ήμασταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος . Εγώ προσωπικά υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των δημοτών μου.  “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook