Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και Ηρακλείου κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την εξέλιξη του έργου κατασκευής του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει το Ηράκλειο με τα Ανώγεια και τον Ορεινό Μυλοπόταμο.

Η Ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και αφορά τη λήξη της 18μηνης προθεσμίας κατάθεσης των αποζημιώσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους δικαιούχους, για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων που απαιτούνται, προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως ακολούθως:

\”Σας πληροφορούμε, ότι την 8/8/2011 λήγει η 18μηνη προθεσμία του θέματος. Για την συντέλεση της απαλλοτρίωσης και συνέχιση του έργου, που άρχισε από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και καρκινοβατεί από την κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου-Τρόικας, πρέπει μέχρι την ημερομηνία αυτή να παρακατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η επιδικασθείσα αποζημίωση ποσού περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και να δημοσιευτεί η ειδοποίηση της παρακατάθεσης στο ΦΕΚ.

Επειδή το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και επιβίωση των κατοίκων των ορεινών όγκων Ηρακλείου-Ρεθύμνου

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

αν προτίθεσθε να διαθέσετε το απαιτούμενο ποσό και να κινήσετε άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εμπρόθεσμη συντέλεση της απαλλοτρίωσης και την αποφυγή οριστικής εγκατάλειψης του έργου;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook