Στις ευθύνες της Κυβέρνησης για το γεγονός ότι τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου παραμένουν κλειστά, αναφέρονται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου και 17 ακόμη βουλευτές με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Ενάμιση μήνα μετά το θλιβερό περιστατικό στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, με αφορμή τις επιπλοκές που είχαν πέντε ασθενείς και την απώλεια μιας 41χρονης μητέρας, δεν έχει δοθεί καμία υπεύθυνη απάντηση από το Υπουργείο Υγείας ούτε για τα αίτια του συμβάντος αλλά ούτε και για το ποιος έχει την ευθύνη. 

Αμέσως μετά το συμβάν, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, με εντολή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, επισκέφτηκε το νοσοκομείο και κατέδειξε στην κυβέρνηση την ανάγκη να οριστεί επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας, κάτι που θα οδηγήσει στην ασφαλέστερη λειτουργία των χειρουργείων. 

Αντί να γίνουν όλα αυτά, τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά μέχρι σήμερα, χωρίς η πολιτεία να διευκρινίζει τους λόγους, ενώ σε πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά μέτρα ποιότητας και ασφάλειας των ασθενών χωρίς να ακολουθούνται τα διεθνή πρότυπα που ορίζει ο ΠΟΥ».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα: 

«1.Ορίσατε επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια αυτής της τραγωδίας;

2. Ποιο είναι το πόρισμα;

3. Πότε θα λειτουργήσουν ξανά τα χειρουργεία με ασφάλεια για τους πολίτες της Ζακύνθου;

4. Έχετε επιμεληθεί ώστε να ορισθούν επικαιροποιημένα κλινικά πρωτόκολλα που αφορούν τη λειτουργία των χειρουργείων;»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook