Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης Ιωάννης  επανήλθε και πάλι με σχετική επιστολή του προς τον αναπληρωτή Υπουργό  Αγροτικής  Ανάπτυξης κ.  Ευάγγελο Αποστόλου, τον Υφυπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης  κ.Βασ.Κόκκαλη,τον Πρόεδρο του  ΕΛΓΑ,  κ.Θεοφάνη Κουρεμπέ , τον  Αντιπρόεδρο  ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιο Ζαννιά, στον Πρ/νο ΕΛΓΑ Ηρακλείου κ.Νικ.Δασκαλάκη και  στους Βουλευτές του Νομού και επισήμανε για άλλη μια φορά τη δεινή κατάσταση που έχουν επέλθει οι αγρότες μας, τόσο από την οικονομική κρίση , το υψηλό κόστος φορολογίας όσο και από τις αλλεπάλληλες καταστροφές που υπέστησαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Νομό Χανίων κατά τις προηγούμενες περιόδους,  αλλά και το τελευταίο διάστημα.

Ο Δήμαρχος επαναφέρει την πρόταση που είχε κάνει σε προγενέστερο χρόνο , σε ότι   αφορά τον τρόπο επιλεξιμότητας των  περιοχών στις οποίες το φυτικό κεφάλαιο υφίσταται καταστροφές , δηλαδή προτείνει  η ευρύτερη περιοχή στην οποία θα καταμετράτε η ζημιά να είναι σε επίπεδο Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας, όπως άλλωστε ο ισχύων κανονισμός  (Φ.Ε.Κ. 628/Β΄/9-04-2008, αρθρ.4 παρ.2), καθορίζει την έννοια της ευρύτερης περιοχής π.χ. ζώνη.

Με  τον τρόπο αυτό θα υπάρχει πραγματική καταγραφή ζημιών  σε Τοπικές Κοινότητες, ειδικά τις ορεινές, οι οποίες λόγω και της μορφολογίας του εδάφους τους,  δεν μπορούν να εξομοιωθούν με άλλες.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι με  τον προαναφερόμενο τρόπο  θα υπάρξει αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου για τους αγρότες και συγχρόνως θα υπάρχει 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook