Την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο θέμα των προτάσεων του Κύπριου προέδρου για το Κυπριακό, αναφέρει η ιστοσελίδα in.gr.

«Είναι σαφές ότι ο διάλογος ολοκληρώθηκε και το ΔΗΚΟ παύει να βρίσκεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Καρογιάν.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη λύπη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση. «

Ο Πρόεδρος», είπε ο Στέφανος Στεφάνου, «συνεχίζει να δίνει χέρι φιλίας στο ΔΗΚΟ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων για το καλό του τόπου».

Εντός ωρών η νέα κυβέρνηση

Τη λύπη του προέδρου Χριστόφια για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ωστόσο, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι , παρά τη διακοπή της συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να τείνει χείρα φιλίας προς το ΔΗΚΟ για αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων του τόπου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν αισθάνεται απομονωμένος ο πρόεδρος Χριστόφιας» και υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που κυβέρνηση στηρίζεται μόνο από ένα κόμμα.

Ως προς τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κύριος Στεφάνου είπε ότι θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών, ύστερα και από διαβουλεύσεις με το ΑΚΕΛ.

Συνέστησε υπομονή, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα αποφασίσει για το νέο υπουργικό Συμβούλιο και τα περί ευρείας αποδοχής θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Στόχος, είπε ο Στέφανος Στεφάνου, είναι η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πολύ δυναμικά και αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αναφύονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook