Στον εμπαιγμό της Κυβέρνησης και στα προβλήματα που δημιουργεί η παράταση του νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, παράταση ακόμα τριών μηνών για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με τον υφιστάμενο νόμο αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ενώ η νέα ρύθμιση,  θα ισχύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από το καλοκαίρι.

Η εξέλιξη αυτή, είναι  εξαιρετικά οδυνηρή για τους δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης στο Δήμο Ηρακλείου:  Αφενός παρατείνεται η αφόρητη κατάσταση ομηρίας που βιώνουν όσοι χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ ο καθένας, και των οποίων έχουν δεσμευτεί τραπεζικοί λογαριασμοί και αφετέρου ο Δήμος Ηρακλείου δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε επιθετικά οικονομικά μέτρα για το σύνολο  των οφειλετών.

Οι εν λόγω ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν μπορούν να ενταχθούν στον υπάρχοντα νόμο και είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την ενεργοποίηση του νέου, όχι μόνο επειδή περιέχει πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις σε σχέση με τις χρεώσεις και την αποπληρωμή των προστίμων σε δόσεις, αλλά και επειδή δίνει λύση σε μια πολύ σημαντική κατηγορία αυθαιρέτων που αφορά τα εξ’ αδιαιρέτου ακίνητα και η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε ρυθμιστεί. 

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κυβερνητικό εμπαιγμό σε μια κοινωνική ομάδα που βιώνει με οδυνηρό τρόπο τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης και πληρώνει για την αδυναμία της πολιτείας να επεκτείνει και να εφαρμόσει τα σχέδια πόλης».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα: 

«1. Για πόσο καιρό ακόμα σκοπεύει το Υπουργείο σας να αναβάλει την οριστική διευθέτηση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων;

2. Θα προβείτε σε κάποια ενέργεια ώστε να καλυφθούν όλοι όσοι απειλούνται με τα επιθετικά μέτρα των κατασχέσεων, εν αναμονή του νέου θεσμικού πλαισίου το οποίο, ενώ είχατε διαβεβαιώσει ότι θα ενεργοποιηθεί νωρίτερα από τις 8 Φεβρουαρίου, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί;».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook