Δεύτερης διαλογής καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στη φαντασμαγορική τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή με τη χορωδία των Μορμόνων και τους καουμπόηδες να δίνουν τη δική τους νότα. 

Mπορεί ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος να είχε άλλα όνειρα για τη μεγάλη μέρα της ορκωμοσίας του, όμως έφαγε «πόρτα» από πολλούς διάσημους καλλιτέχνες. Αναγκαστικά τώρα θα πρέπει να δεχτεί ότι τα μέλη της Χορωδίας Μορμόνων «Tabernacle» καουμπόηδες και ροκάδες θα τον υποδεχτούν τραγουδώντας. 
  
Οι διάσημοι καλλιτέχνες που του γύρισαν την πλάτη στον Τραμπ είναι: 

1.Ο Έλτον Τζον, ο οποίος είναι και ο αγαπημένος καλλιτέχνης του νέου Αμερικανού προέδρου. 

2.Η Σελίν Ντιόν αρνήθηκε κατηγορηματικά να τραγουδήσει για τον Τραμπ 

3. Ο Ιταλός τενόρος, Αντρέα Μποτσέλι. Πληροφορίες μάλιστα τον ήθελαν να ερμηνεύει στην τελετή ένα ντουέτο με την 16χρονη Τζάκι Εβάνκο, κάτι όμως που τελικά δεν θα συμβεί καθώς ο διάσημος τενόρος δεν θέλησε να βρεθεί στο στόχαστρο των επικριτών του νέου Αμερικανού προέδρου.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκε πως προσεγγίστηκαν από τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ αλλά τελικά δεν δέχτηκαν την πρόταση είναι επίσης ο σταρ της κάντρι, Γκαρθ Μπρουκς, η δημοφιλής ερμηνεύτρια του βρετανικού «Χ-Factor», Ρεμπέκα Φέργκιουσον, ο βραβευμένος μουσικός παραγωγός Ντέιβιντ Φόστερ και το συγκρότημα των «Kiss». 
    
Οι καλλιτέχνες που έχουν πει «ναι» στον Τραμπ είναι: Ο Τόμπι Κιθ, τραγουδιστής της κάντρι. Απαντώντας, μάλιστα, σε κάποιες αρνητικές κριτικές που δέχτηκε για τη συμμετοχή  απάντησε: «Δεν απολογούμαι όταν τραγουδάω για τη χώρα ή τον στρατό».

Από τη μουσική κοινότητα της κάντρι προέρχονται ο Λι Γκρίνγουντ, ενεργός μουσικά από το 1962, με γνωστότερο τραγούδι του το «God Bless the USA», αλλά και οι Τεξανοί «Frontman of Country» οι οποίοι δεν διστάζουν να φωτογραφηθούν ακόμη και δίπλα σε στρατιώτες με όπλα.

Η μοναδική ίσως από τους καλλιτέχνες που είναι γνωστή και εκτός αμερικανικών συνόρων είναι η 16χρονη Τζάκι Εβάνκο, η οποία ξεχώρισε μέσα από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σόου ταλέντων «America’s Got Talent», όταν ήταν 10 ετών. 

Από τότε μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει αρκετές δισκογραφικές δουλειές, ενώ το 2010 τραγούδησε στην τελετή της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Λευκού Οίκου ενώπιον της οικογένειας Ομπάμα.

Και οι «Reagan Years», το συγκρότημα που κάνει διασκευές ροκ κομματιών, κυρίως της δεκαετίας του ’80, θα δώσουν το «παρών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook