Μνήμες από το μακελειό της 14ης Ιουνίου του 2014 στην Ιεράπετρα ξύπνησαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, εκδικάστηκε η υπόθεση του 29χρονου σήμερα Πακιστανού, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ δολοφόνησε έναν ομοεθνή του με μπαλτά, προσπάθησε να βιάσει την γυναίκα του αφεντικού του, τραυμάτισε τον τελευταίο και επιτέθηκε μαινόμενος εναντίον του αστυνομικού τμήματος.

Ο 29χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη γαι την δολοφονία του ομοεθνούς του και σε 20 έτη και 16 μήνες για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και βιασμού και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο νεαρός πρωτόδικα είχε ισχυριστεί ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και δε θυμόταν καν το επεισόδιο στο θερμοκήπιο με τον παρ’ολίγο βιασμό της 40χρονης. Αμέσως μετά, όπως είπε, πήρε το ποδήλατό του και κατευθύνθηκε με μαγαζί ομοεθνών του, το οποίο επισκεπτόταν συχνά για να στείλει χρήματα στην πατρίδα του. Εκεί είδε τον ομοεθνή του, με τον οποίο λογομάχησε, ενώ έπιασε τον μπαλτά που ο μαγαζάτορας φυλούσε πίσω από την πόρτα για να κόβει το κρέας και χτύπησε το θύμα.

Αναφερόμενος στη δολοφονία ισχυρίστηκε πως αδυνατούσε να ανακαλέσει το λόγο του καυγά και της χειροδικίας, ενώ είπε ότι αν και θυμάται πως χτυπούσε το θύμα με τον μπαλτά, δε γνώριζε ότι τον σκότωσε. Ο 49χρονος που βρέθηκε στο διάβα του δεν ήταν στα  … αρχικά πλάνα του 26χρονου, όμως ο νεαρός τον είδε, ενώ κατευθυνόταν στο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθεί, όπως ο ίδιος είπε. Βλέποντάς τον, θυμήθηκε ότι ο 49χρονος του όφειλε 5 ευρώ, για αυτό και του επιτέθηκε!

Όσο για την απόπειρα σε βάρος του αστυνομικού, ο 26χρονος αρνήθηκε ότι σκόπευε να τον σκοτώσει. Ο μπαλτάς έπεσε πάνω στο περιπολικό, ισχυρίστηκε ο 26χρονος, και όταν ο ίδιος τον έπιασε και τον έτεινε προς τον αστυνομικό για να του τον δώσει – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του – ο αστυνομικός φοβήθηκε και πίστεψε ότι είχε σκοπό να του επιτεθεί.

Η πρωτόδικη απόφαση για τον κατηγορούμενο ήταν ποινή ισόβιας κάθειρξη και συνολική ποινή κάθειρξης 26 έτη και 31 μήνες

Στη δίκη βρέθηκαν καο συγγενείς του θύματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook