Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παραμένουν ασυγκίνητοι από τις προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit – τουλάχιστον μέχρι να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 και να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις διαζυγίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στο CNBC.

«Το σκεπτικό (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) γενικά για θέματα που σχετίζονται με το Brexit είναι ότι δεν θα εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις ή προδιαπραγματεύσεις, ούτε θα λάβουμε θέση πριν η Βρετανία επίσημα γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σήμερα στο CNBC στο Νταβός της Ελβετίας

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δεσμευθεί να ξεκινήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις ενεργοποιώντας το Άρθρο 50 – την επίσημη διαδικασία που ξεκινά τις συνομιλίες για το Brexit – πριν από τα τέλη Μαρτίου.

Ο Ντομπρόβσκις παραδέχθηκε ότι η Κομισιόν αναμένει αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο τόσο για την ΕΕ, όσο και για τη Βρετανία συνεπεία του Brexit.

«Για την ΕΕ, έως τα τέλη αυτού του έτους, η εκτίμηση είναι κάπου μεταξύ 0,2 και 0,4 ποσοστιαίες μονάδες. Για τη Βρετανία, ανάλογα με τις επιλογές που γίνονται μπορεί να είναι μεγαλύτερο… μεταξύ 1 και 2,5 ποσοστιαίων μονάδων και πράγματι αυτός ο οικονομικός αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook