Δύο διαδρομές για μικρά λεωφορεία που επανασχεδιάστηκαν για να καλύπτουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου δοκίμασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης μαζί με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου κ. Καλλέργο Βουλγαράκη, καθώς και τον ειδικό σύμβουλο κ. Στέλιο Μικράκη. 

Η δοκιμαστική διαδρομή με mini bus  του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου ξεκίνησε σε ώρα αιχμής για την πόλη και διήρκησε περίπου 45 λεπτά ενώ έγινε για μία ακόμα φορά ξεκάθαρη η αναγκαιότητα δημιουργίας μίας υποδομής που θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης των Ηρακλειωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης χωρίς επιβάρυνση στην κυκλοφορία ενώ παράλληλα θα αναδεικνύει και θα ενισχύει το ιστορικό – εμπορικό κέντρο. Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά το συντομότερο δυνατό. 

Στην σημερινή δοκιμαστική διαδρομή εξετάστηκαν χώροι στάθμευσης, στάσεις, χρόνοι αναμονής, θέματα χρηματοδότησης, κόμβοι και φανάρια, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε στενούς δρόμους της πόλης, αλλά και το θέμα της νοοτροπίας που θα πρέπει να αλλάξει προκειμένου τα μικρά λεωφορεία να μπουν στην ζωή των Ηρακλειωτών και να τη διευκολύνουν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook