Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, 2017 και ώρα 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, αίθουσα Επίκουρος, “Συνάντηση Εργασίας τοπικών φορέων” με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου που συμμετέχει το ΜΑΙΧ και αφορά την “Προώθηση των Κτιρίων με μηδενικές εκπομπές CO2, λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά/ZEROCO2 – INTERREG EUROPE, ”. 

Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ανάπτυξης και συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Συντονιστής του έργου αυτού, το οποίο άρχισε τον Απρίλιο του 2016 και τελειώνει το Μάρτιο του 2020, είναι το Ενεργειακό Γραφείο του Ποντρέιβ της Σλοβενίας και συμμετέχουν εκτός από το ΜΑΙΧ, η Περιφέρεια Μολίσε της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας, ο Δήμος του Κάουνας της Λιθουανίας, ο Οργανισμός Θερμόπολις της Φινλανδίας, ο Οργανισμός ΑΒΙΤΕΜ της Γαλλίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας.

Το έργο αυτό, το οποίο πραγματεύεται την ανάπτυξη και σχεδιασμό πολιτικών για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα κτίρια λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά, έχει αποτελέσει θέμα αιχμής της Ευρωπαϊκής πολιτικής τα τελευταία χρόνια καθώς σχετίζεται άμεσα με την κλιματική αλλαγή. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Αγγελάκη Γεώργιο  (email: [email protected],  τηλ. επικοινωνίας: 28210 35020). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook