Η Γερμανία αναμένει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο προετοιμάζεται για τη συνέχιση του προγράμματος χωρίς το Ταμείο.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου. «Για εμάς η συμμετοχή του αποτελεί μια δέσμευση και είναι απαραίτητη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για μια συνέχιση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει η Bild, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή της Γερμανίας, στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, επισημαίνει ότι ο Σόιμπλε πιστεύει πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) μπορεί να καλύψει το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη Bild, η Μπούντεσταγκ πρόκειται να ψηφίσει για το τροποποιημένο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Ο ESM δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Από την πλευρά το ο βουλευτής Έκχαρτ Ρέμπεργκ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα Οικονομικών και Προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Μπούντεσταγκ θα πρέπει να ψηφίσει για να εγκρίνει ξανά το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ.

«Όμως δεν βλέπω ένα τέτοιο σενάριο επί του παρόντος», υπογράμμισε ο Ρέμπεργκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook