Με τις εξελίξεις στα ΜΜΕ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να μελετήσει πιο προσεκτικά την απόφαση του ΣτΕ.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με εκβιαστικές μεθόδους προσπαθεί να ελέγξει τα ΜΜΕ, τοποθετώντας τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ, «τον άνθρωπο που είχατε στόχο να θέλετε να βάλετε στην αντιπροεδρία του ΕΣΡ», όπως τόνισε.

«Είστε ο ορισμός της διαπλοκής, αλλά τα σχέδιά σας δεν θα περάσουν» προειδοποίησε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά ότι διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στους δανειστές και το άλλο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κινδυνεύουμε να ζήσουμε καταστάσεις όπως του καταστροφικού α’ εξαμήνου του 2015» συνέχισε, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στα μέσα του 2018.

«Στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα θα μείνει διασωληνωμένη, αλλά ούτε αυτό μπορεί να θεωρείται δεδομένο με τους σημερινούς συσχετισμούς» εκτίμησε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας ότι οι εκλογές δεν είναι πλέον πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας.

«Θα καταγραφείτε ως μια τραυματική υποσημείωση» είπε, τοποθετώντας τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δυνάμεων της υπευθυνότητας και των δυνάμεων του λαϊκισμού.

«Το δίλημμα δεν είναι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και οι υποστηρικτές του λαού. Το δίλημμα είναι αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε παιδιού που εργάζεται σκληρά για να πετύχει» συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάψει να κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό και προειδοποίησε τον πρωθυπουργό να μην παίζει παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο.

«Οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και οι επόμενες με το νόμο που θα φέρει άμεσα η ΝΔ» τόνισε, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να μάθει ότι ο βασικός κανόνας της Δημοκρατίας είναι και η ήττα στις εκλογές. 

«Έχασαν και άλλοι πριν από εσάς, πιο σημαντικοί» σημείωσε.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για πολιτική αλλαγή και εκλογές. «Απολύσεις στο Δημόσιο δεν θα κάνει η ΝΔ, αλλά θα γίνει μία απόλυση, η δική σας κ. Τσίπρα, από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό, αυτή η απόλυση θα γίνει και θα είναι και πολύ σύντομα».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην πρωτολογία του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «εξεπλάγην από το ύφος που υιοθετήσατε όταν μιλήσατε για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Εσείς βάλατε την υπογραφή σας για να πάει η δημόσια περιουσία στους ξένους. Εσείς υπογράψατε τρίτο πρόγραμμα και η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση μας στοίχισε 86 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τρέχουσα αξιολόγηση λέγοντας ότι οδήγησε στον αυτόματο κόφτη «που σκοπεύετε να τον επεκτείνεται και μετά το 2018 ως μέτρο αιώνιας λιτότητας».

Καταλήγοντας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εσείς συμβιβαστήκατε με τις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο επίδομα προς τους συνταξιούχους και παρέθεσε απόσπασμα από την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς στην οποία αναφέρετο ότι «ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δηλώσει δημόσια ότι αυτή η παροχή δόθηκε μία φορ». Ακολούθως είπε ότι με άλλη επιστολή του κ. Τσακαλώτου η κυβέρνηση έχει ζητήσει την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση παίζει θέατρο με την αξιολόγηση με αποτέλεσμα να πληρώνει το κόστος ο ελληνικός λαός. Υποστήριξε δε ότι η συζήτηση για τον κόφτη των δαπανών ήταν το τίμημα της μεγάλης καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις με ευθύνη της κυβέρνησης και προσέθεσε ότι «δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

Σχετικά με την υπόθεση του ΔΟΛ είπε ότι «εσείς συναντιόσασταν με τον εκδότη» και ρώτησε αν «υπήρξε συνάντηση Παππά, Μουλόπουλου και Ψυχάρη την τελευταία εβδομάδα». Χαρακτήρισε, υποκριτικό το ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει τα κανάλια.

Τέλος, είπε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, ωστόσο υπάρχει «όργιο παράνομων μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο για το οποίο θα αποδοθούν ευθύνες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook