Στις 23 Ιανουαρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα θα βγουν μαζικά στους δρόμους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα της κυβέρνησης όπου όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι τους “γονατίζουν”.

Στα Χανιά θα εκφράσουν την διαμαρτυρία τους ενάντια στα σκληρά αυτά μέτρα στις 23 Ιανουαρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Αγροτικός Σύλλογος Π.Δήμου Κολυμβαρίου

“Στις 23 του μήνα συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα θα βγουν συντονισμένα στους δρόμους, με αγωνιστικά μπλόκα, εκφράζοντας την εναντίωσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν.
Μέτρα όπως:

Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022. Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εισόδημα και πόσο. Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί  και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής. Η επιβολή πρόσθετου τέλους -το ονομάζουν “περιβαλλοντικό” – στο νερό άρδευσης και ύδρευσης. Ο τριπλασιασμός μέχρι το 2022 τον εισφορών του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν. Φορτωνόμαστε όλα αυτά τα βάρη όταν το εισόδημα μας συρρικνώνεται και από την φετινή ακαρπία στις ελιές που Ο ΕΛΓΑ που χρυσοπληρώνουμε δεν αποζημιώνει.

 Η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό και να απαξιώσει τον αγώνα μας με εξαγγελίες προβοκατόρικες και διασπαστικές. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών -βιομηχάνων, όπως η “Κάρτα Αγρότη”. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις 

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία και μαζί με τους συμμάχους μας μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε “διάλογο” με την κυβέρνηση, που δεν θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει με τον πανελλαδικό συντονισμό μας και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.
Απαντάμε αγωνιστικά. ΟΛΟΙ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΩΡΑ 12:00″

Αγροτικός Σύλλογος Μεσκλών

“Στις 23 του μήνα αγρότες και κτηνοτρόφοι από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα βγαίνουμε στους δρόμους, στήνουμε αγωνιστικά μπλόκα. 
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, την πολιτική των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και τους εκατοντάδες νόμους που μας ξεκληρίζουν ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή μας στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών-αγροτών. 
Μαζικά και οργανωμένα με συναδέλφους από όλη την χώρα παλεύουμε:
•    για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου-“λαιμητόμου” που θα τριπλασιαστούν
•    ενάντια στη φοροληστεία που θα διπλασιαστεί και στα χαράτσια που όλο και πολλαπλασιάζονται
•    για αποζημίωση από τις πρόσφατες καταστροφές του χιονιά που ρήμαξε τα εσπεριδοειδή
•    ενάντια στον αυξημένο ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια από 13% σε 24%
Για όλα αυτά τα προβλήματα που ερημώνουν τα χωριά μας, που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση
Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Με το πλαίσιο αιτημάτων μας δεν ζητάμε πολλά, μα τα αναγκαία για να μπορούμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook