Aρχίζει να λειτουργεί και πάλι από αύριο ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την επισκευή του. 

Ολοκληρώθηκε η επισκευή και οι δοκιμές ασφαλείας του γραμμικού επιταχυντή που λειτουργεί στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του ΠαΓΝΗ και από αύριο 19-01-2017 επαναρχίζουν την θεραπεία τους οι ασθενείς .

Η λειτουργία του πρώτου γραμμικού επιταχυντή, που έχει ήδη εγκατασταθεί (από τους δύο νέους υπερσύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές ) αναμένεται να ξεκινήσει εντός του  Μαρτίου και ο δεύτερος έως τα τέλη του Αυγούστου του τρέχοντος έτους να έχει εγκατασταθεί.

Με την λειτουργία των δύο νέων αυτών γραμμικών επιταχυντών αναμένεται να δοθεί οριστική λύση  σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη ομάδα ασθενών που υποβάλλεται σε ακτινοθεραπευτικές συνεδρίες, πρόβλημα που καταγράφεται έντονα από το 2011.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας προχωρά με προγραμματισμό στην υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος του ΠαΓΝΗ δίνοντας προτεραιότητα στην ανανέωση του πάγιου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με στόχο να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των ασθενών και να μην μεταβαίνουν εκτός Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook