Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και να εντείνουν τις αντιδράσεις τους δηλώνουν γονείς των μαθητών του 1ο δημοτικού και νηπιαγωγείου Ν. Ικονίου στο Πέραμα, στην απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο περίπου 27 προσφυγόπουλα ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών που ζούνε στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Σχιστό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μια μέρα μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν από ομάδα Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, έξω από το σχολείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις που ήταν σε επιφυλακή.

Σήμερα το απόγευμα γονείς των μαθητών του 1ου δημοτικού και νηπιαγωγείου του Ν. Ικονίου θα παραστούν στο Δημαρχείο όπου θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για το ζήτημα από το δημοτικό συμβούλιο. Όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος γονέων, Όλγα Νούλα, πρωταρχικός μας φόβος και αντίρρηση είναι σχετικά με την κατάσταση υγείας των προσφυγόπουλων που θέλουν να φέρουν στο σχολείο μας. Αντιδρούμε διότι έγινε απροειδοποίητα, τελεσίδικα χωρίς να ζητήσουν την γνώμη μας και τέλος χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια».

Εξάλλου, γονείς από νωρίς το μεσημέρι μοίρασαν έξω από το σχολείο ανακοίνωση που εξέδωσαν, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι: «Το κράτος, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζει για οτιδήποτε, χωρίς να υπάρχει πρώτα η απαραίτητη συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι προτίθεται να κάνει τόσο με τους γονείς όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς της περιοχής φέροντας μας μπροστά σε μια προαποφασισμένη κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που θα έρθουν προσφυγόπουλα στο σχολεία μας και να μην είμαστε περήφανοι για τα σχολεία μας που θα έπρεπε να λειτουργούν άψογα και να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας, όχι μόνο υλικοτεχνικά, αλλά και σε ό,τι πρεσβεύει ένα σχολείο, όπως στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, στην φροντίδα τους και στην στήριξή τους ακόμη και πέρα από αυτό όπου εκεί χρειάζεται; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου πρώτα από όλα και πάνω απ΄ όλα ο πολίτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Από την πλευρά τους, μουδιασμένοι και φειδωλοί στις κουβέντες τους, οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι δεν θα αποφασίζουν οι ίδιοι, αλλά εντός των ημερών θα συσκεφθούν για να συζητήσουν το ζήτημα που έχει προκύψει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook