Η Google συνεχίζει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τα εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας Google Maps, εμπλουτίζοντας την με περισσότερες και χρήσιμες δυνατότητες.

Έτσι μετά την εμφάνιση της κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο αλλά και σε κέντρα, τα Google Maps θα εμφανίζουν αρχικά στην έκδοση για Android, το κατά πόσο είναι εύκολο να βρείτε θέση στάθμευσης στον τελικό προορισμό της πλοήγησής σας. Μόλις ο χρήστης ορίσει τον τελικό του προορισμό, η εφαρμογή θα εμφανίσει κάτω από τον υπολογιζόμενο χρόνο το σήμα του Parking το οποίο συνοδεύεται από ένδειξη για τις συνθήκες εύρεσης θέσης στάθμευσης. Όπως φαίνεται, η Google θα εμφανίζει ανάλογα με την περίπτωση μία από τις τρεις ενδείξεις όπως “εύκολο”, “μέση δυσκολία” και “περιορισμένη”.

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ο χρήστης μπορεί δει στις οδηγίες πλοήγησης μια πιο λεπτομερή αιτιολογία για την κατάσταση που επικρατεί στον τελικό του προορισμό σε σχέση με τη στάθμευση. Η πληροφόρηση αυτή δε στηρίζεται σε κάποια δεδομένα που φτάνουν στην υπηρεσία σε πραγματικό χρόνο αλλά εμπειρικά ανάλογα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Google σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες στάθμευσης αφορούν δημόσια μέρη όπως αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook