Ελικοδρόμια, ιδιωτικά χιονοδρομικά κέντρα και μουσεία αυτοκινήτων είναι μερικές από τις ανέσεις που παρέχουν αυτά τα σπίτια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν το ιδανικό σπίτι των ονείρων σας; Αν ναι, τότε σίγουρα τα παρακάτω θα ξεπεράσουν κάθε φαντασία σας καθώς αποτελούν τα δέκα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου.

Κάποιοι από τους παρακάτω ιδιοκτήτες είναι ιδιαίτερα γνωστοί σ’ όλους μας, κάποιους άλλους όμως δεν τους έχουμε ξανακούσει ποτέ, αλλά παρ’ όλα αυτά ανήκουν στους πλουσιότερους του κόσμου έχοντας στην κατοχή τους σπίτια μεγαθήρια και υπερπολυτελή. 
 
Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά σπίτια -σύγχρονα κάστρα, θα μπορούσε να πει κάποιος- του κόσμου, και σίγουρα οι άνθρωποι που τα κατέχουν δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

1. Buckingham Palace
Τοποθεσία: Λονδίνο
Αξία: 1,5 δισ. $
Λεπτομέρειες: Τυπικά είναι ακόμα ένα σπίτι, αλλά σίγουρα δεν είναι προς πώληση. Η κατοικία της Βασίλισσας εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 1,5 δισ. δολάρια. Διαθέτει 775 δωμάτια, ανάμεσά τους 52 υπνοδωμάτια, 188 δωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια.
Ιδιοκτήτης: Η βρετανική Βασιλική οικογένεια – Σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ

2. Antilia
Τοποθεσία: Mumbai, Ινδία
Αξία: 1 δισ. $
Λεπτομέρειες: Το Antilia δεν είναι ένα σπίτι με την παραδοσιακή έννοια. Αυτό το οικοδόμημα των 27 ορόφων και των 37.200 τετραγωνικών μέτρων έχει έξι υπόγειους ορόφους στάθμευσης, τρία ελικοδρόμια, και απαιτεί ένα προσωπικό 600 ατόμων μόνο και μόνο για συντήρηση.
Ιδιοκτήτης: Ο πλουσιότερος άνθρωπος την Ινδίας, Mukesh Ambani, με εκτιμώμενη περιουσία να ξεπερνά τα 23,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Ο Ambani είναι ιδιοκτήτης της Reliance Industries.

3. Villa Leopolda
Τοποθεσία: Κυανή Ακτή, Γαλλία
Αξία: 750 εκατ. $
Λεπτομέρειες: Αυτό το κτήμα, 200 στρεμμάτων, περιλαμβάνει ένα τεράστιο σπίτι, μια πισίνα, εξωτερική κουζίνα, ελικοδρόμιο, και έναν ξενώνα μεγαλύτερο από τα σπίτια πολλών εκατομμυριούχων. Το σπίτι χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κλασικής ταινίας του Χίτσκοκ το 1955 «Το κυνήγι του κλέφτη». 
Ιδιοκτήτης: Η Lily Safra, Βραζιλιάνα φιλάνθρωπος και χήρα του Λιβανέζου τραπεζίτη William Safra. Ο σύζυγός της πέθανε όταν ένα άλλο σπίτι του ζευγαριού κάηκε, πιθανώς από εμπρησμό.

4. Four Fairfield Pond
Τοποθεσία: Sagaponack, Νέα Υόρκη
Αξία: 248,5 εκατ. $
Λεπτομέρειες: Αυτό το σπίτι 29 υπνοδωματίων βρίσκεται σε έκταση 250 στρεμμάτων και έχει τη δική του μονάδα παραγωγής ενέργειας. Στο εσωτερικό υπάρχουν 39 μπάνια, ένα γήπεδο μπάσκετ, μπόουλινγκ, γήπεδα σκουός, γήπεδα τένις, τρεις πισίνες, και μία τραπεζαρία 27 μέτρων.
Ιδιοκτήτης: Ira Rennert, ιδιοκτήτρια του Ομίλου Renco, μιας εταιρείας επενδύσεων στον τομέα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Έχει επίσης μετοχές σε μέταλλα και ορυχεία.

5. 18-19 Kensington Palace Gardens
Τοποθεσία: Λονδίνο
Αξία: 222 εκατ. $
Λεπτομέρειες:  Το 18-19 Kensington Palace Gardens βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του πρίγκιπα William και της Kate Middleton. Η συγκεκριμένη κατοικία διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, χαμάμ, εσωτερική πισίνα, και χώρο στάθμευσης για 20 αυτοκίνητα.
Ιδιοκτήτης: Lakshmi Mittal, ο επικεφαλής της Arcelor Mittal, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα στον κόσμο, και, σύμφωνα με το Forbes, ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία.

6. Ellison Estate
Τοποθεσία: Woodside, Καλιφόρνια
Αξία: 200 εκατ. $
Λεπτομέρειες: Αυτό το ακίνητο 92 στρεμμάτων είναι ένα σπίτι χωρισμένο σε 10 κτίρια
Ιδιοκτήτης: Ο Larry Ellison, συν-ιδρυτής της Oracle και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2013, σύμφωνα με το Forbes.

7.Hearst Castle
Τοποθεσία: San Simeon, Καλιφόρνια
Αξία: 191 εκατ. $
Λεπτομέρειες: Το κάστρο των 27 υπνοδωματίων, που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Ο Νονός», έχει φιλοξενήσει τους John και Jackie Kennedy, τον Clark Gable, τον Winston Churchill και άλλες διάσημες προσωπικότητες.
Ιδιοκτήτης: William Randolph Hearst. Το κάστρο αυτό είναι χτισμένο από τον μεγιστάνα εφημερίδων και τώρα είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο είναι διαθέσιμο στους τουρίστες.

8. Seven The Pinnacle
Τοποθεσία: Big Sky, Μοντάνα
Αξία: 155 εκατ. $
Λεπτομέρειες: Το μεγαλύτερο ακίνητο στο Yellowstone Club, έχει ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο, γκολφ, πολλές πισίνες, γυμναστήριο, κελάρι, ακόμα και το δικό του τελεφερίκ.
Ιδιοκτήτες: Edra and Tim Blixseth, μεσίτες ακινήτων και βαρώνοι ξυλείας. Ο  Tim Blixseth είναι συνιδρυτής του Yellowstone Club, αλλά ένα διαζύγιο και άλλα προβλήματα έχουν μειώσει σοβαρά τον πλούτο του τα τελευταία χρόνια.

9. Kensington Palace Gardens
Τοποθεσία: Λονδίνο
Αξία: 140 εκατ. $
Λεπτομέρειες: Περιέχει ένα υπόγειο τεράστιας επέκτασης και έχει μέσα από κέντρο υγείας μέχρι και μουσείο αυτοκινήτων.
Ιδιοκτήτης: Roman Abramovich, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης επενδύσεων Millhouse LLC, επίσης ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea.

10. 7 Upper Phillimore Gardens
Τοποθεσία: Λονδίνο
Αξία: 128 εκατ. $
Λεπτομέρειες: Σχολείο που μετατράπηκε σε αρχοντικό,  διαθέτει υπόγεια πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο, κινηματογράφο, και ένα δωμάτιο πανικού. Το εσωτερικό του καλύπτεται από μάρμαρο, χρυσό, και ανεκτίμητα έργα τέχνης.
Ιδιοκτήτης: Η Olena Pinchuk, κόρη του Leonid Kuchma, δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας. Είναι επίσης ιδρύτρια του Ιδρύματος ANTIAIDS και στενή φίλη του Elton John.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook