να ιδιαίτερο όνειρο εκμυστηρεύθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα το περασμένο καλοκαίρι αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Αυτό ήταν να μετακομίσει στην Χαβάη και να ανοίξει ένα μαγαζάκι με τον φίλο του τον Ραμ Ιμάνουελ, τον δήμαρχο του Σικάγου, όπου θα πουλάει T-shirt.

Σε ένα μόνο χρώμα, το λευκό και σ’ ένα μόνο μέγεθος, το medium.

Ήταν ένα αστειάκι μεταξύ των δύο φίλων, αλλά το ξεφούρνισαν οι Τάιμς της Ν. Υόρκης. «Το όνειρό τους ήταν ότι δεν θα χρειαζόταν πια να παίρνουν αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια δύσκολων συνεδριάσεων στον Λευκό Οίκο, όταν δεν διαφαινόταν δυνατότητα για μια καλή απόφαση, ο κ. Ιμάνουελ γυρνούσε καμιά φορά προς τον κ. Ομπάμα κι έλεγε: Λευκό. Κι ο κ. Ομπάμα απαντούσε: Medium» έγραψε ο ρεπόρτερ Michael D. Shear.

Στο «όνειρο» έδωσε σάρκα και οστά η καλλιτέχνις Emily Spivack στο Ward Village, στην Χονολουλού ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον απερχόμενο πρόεδρο.

Στο Honoloulou Museum of Art, ετοίμασε μια εγκατάσταση, στην οποία έδωσε το όνομα «Medium White Tree» (θα εκτίθεται έως τις 9 Φεβρουαρίου).

Η Spivack πουλά 1.000 T-shirts, τα μισά από τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω διαδικτύου. Είναι ολόλευκα -εκτός από το λογότυπο- και μέγεθος medium.

Κοστίζουν 44 δολάρια το καθένα, για να θυμίζουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα χρήματα θα διατεθούν στο πρόγραμμα νέων «Bus Federation Civic Fund» και στη χαβανέζικη κοινωνική επιχείρηση «Mala Ai Opio Community Food Systems Initiative».

Ο Ομπάμα, για τον οποίο υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση να έρθει να αναλάβει το «μαγαζάκι», έλαβε, μέσω της αδελφής του, της Maya Soetoro-Ng, το πρώτο λευκό medium T-shirt και μια ευχαριστήρια κάρτα. Το δεύτερο προορίζεται για τον Ραμ Ιμάνουελ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook