Κραδαίνοντας ένα όπλο και μια χειροβομβίδα ένας ληστής κατάφερε να κλέψει διαμάντια αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ σήμερα στην πόλη των Καννών στη γαλλική Ριβιέρα. Κατόπιν ψύχραιμος διέφυγε πεζή από το σημείο, όπως έγινε γνωστό από τον εισαγγελέα της περιοχής.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του εκτός από τα γυαλιά ηλίου που φορούσε. Εισήλθε σε ένα πολυτελές κοσμηματοπωλείο στην δημοφιλή Κρουαζέτ κι αρχικά υποδύθηκε τον πελάτη του καταστήματος.

«Ζήτησε να δει διαμαντένια κοσμήματα εκ μέρους ενός χορηγού. Η πωλήτρια τον υποπτεύτηκε και του έδωσε έναν κατάλογο» περιέγραψε ο εισαγγελέας.

Τότε εκείνος έβγαλε ένα αυτόματο πιστόλι και μια χειροβομβίδα και διέταξε τις δύο πωλήτριες να ανοίξουν τις βιτρίνες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν εάν η χειροβομβίδα ήταν αληθινή.

Ο κακοποιός ανάγκασε έναν από τους φρουρούς ασφαλείας, που βρισκόταν κοντά του, να πέσει στο πάτωμα. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας, που διήρκησε συνολικά περίπου 8 λεπτά, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook